Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κινδυνεύει από τη μαφία ο πάπας Φραγκίσκος;

Εκτίμηση που θέλει τον πάπα Φραγκίσκο να κινδυνεύει να μπει στο στόχαστρο της ιταλικής μαφίας, έκανε σε συνεντεύξεις του προς ιταλικά ΜΜΕ ο εισαγγελέας της πόλης Ρέτζιο Καλάμπρια, Νικόλα Γκρατέρι.

“Ο πάπας Φραγκίσκος δημιουργεί οπωσδήποτε εμπόδια για τις διάφορες μαφίες, διότι καυτηριάζει σε κάθε ευκαιρία, την διαφθορά, την πρωτοκαθεδρία του χρήματος, την διακίνηση ναρκωτικών”, δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα “Ιl Fatto Quotidiano” και στο τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 ο ιταλός εισαγγελέας, ο οποίος ασχολείται επισταμένως με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Κατά τον Γκρατέρι ο πάπας “ενοχλεί” γιατί προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα και στο εσωτερικό του Βατικανού, με πιο καλύτερους ελέγχους και σε ό,τι αφορά την διαχείριση της τράπεζας του Βατικανού Ior.

“Όλοι οι μαφιόζοι, ιδίως οι φυγόδικοι, έχουν εικόνες με την Παναγία και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στα κρησφύγετά τους. Η μαφία επωφελήθηκε, επί δεκαετίες, της σιωπηλής συνενοχής ενός μέρους (της ιεραρχίας) της Καθολικής Εκκλησίας”, υπογράμμισε ο Γκρατέρι, ενώ πρόσθεσε ότι η μαφία “εκνευρίζεται και ενοχλείται” από τις παρεμβάσεις του πάπα.

“Δεν ξέρω αν τελικώς το οργανωμένο έγκλημα, θα πλήξει τον πάπα, αλλά σίγουρα έχει αρχίσει να το σκέφτεται”, σημειώνει ο Γκρατέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ