Οι τηγανιτές πατάτες αποτελούν το αγαπημένο φαγητό όλων και το καλύτερο συνοδευτικό για όλα τα πιάτα.
Το αγαπημένο αυτό σνακ, όμως, συνοδεύει μια κακή διατροφική φήμη η οποία, δυστυχώς, είναι αληθινή.
Παρακάτω παρουσιάζονται οι τρεις λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ξαναφάμε τηγανιτές πατάτες. Σύμφωνα με το Onmed.gr θα πρέπει όλοι να αποφεύγουμε την κατανάλωση της αγαπημένης τηγανιτής πατάτας για τους εξής λόγους:
Περιέχουν βλαβερά λιπαρά
Με το τηγάνισμα, τα κορεσμένα λιπαρά μετατρέπουν τις πατάτες σε «ωρολογιακή βόμβα» για την εμφάνιση καρκίνου, καρδιοπάθειας ή διαβήτη. Συγκεκριμένα, τα κορεσμένα λιπαρά συνδέονται άμεσα με τους θρόμβους στις αρτηρίες και αυξάνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα.
Περιέχουν τους χειρότερους υδατάνθρακες
Οι πατάτες ανήκουν στις αμυλούχες τροφές που είναι φτιαγμένες από απλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι, όμως, μετατρέπονται εύκολα σε γλυκόζη όταν την επεξεργάζεται ο οργανισμός και συνήθως αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους.
Περιέχουν τρανς λιπαρά
Σύμφωνα με έρευνες τα τρανς λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Αυτός, είναι, άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο έχουν απαγορευθεί στις ΗΠΑ.