Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Απελευθερώθηκε Γάλλος όμηρος που είχε απαχθεί από ισλαμιστές

Την απελευθέρωση ενός Γάλλου ομήρου ο οποίος είχε απαχθεί στη Νιγηρία στα τέλη του 2012 από την ισλαμική οργάνωση Ανσάρου, ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανσάρου ήταν η οργάνωση που στις αρχές του 2013 απήγαγε και εκτέλεσε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και έναν Έλληνα, που εργάζονταν σε εργοτάξιο της εταιρείας «Setraco Nigeria» στη βόρεια Νιγηρία.

Η απελευθέρωση του 63χρονου Φρανσίς Κολόμπ ανακοινώθηκε τρεις ημέρες αφότου η ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ απήγαγε το γάλλο ιερέα Ζορζ Βαντενμπός.

Ο κ. Κολόμπ, μηχανικός για τη γαλλική εταιρεία Vergnet, απασχολούνταν σε ένα έργο αιολικής ενέργειας στην πολιτεία Κατσίνα, στη βόρεια Νιγηρία, όταν απήχθη στις 19 Δεκεμβρίου του 2012 από περίπου 30 ένοπλους άνδρες.

Στην ανακοίνωσή του, ο Φρανσουά Ολάντ «χαιρετίζει με χαρά» την απελευθέρωση Κολόμπ και υπογραμμίζει πως «η Γαλλία δεν έπαψε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επιτύχει αυτή την ευτυχή έκβαση.

»Αυτή η είδηση που τόσο περιμέναμε δεν μας κάνει να ξεχνάμε ότι επτά συμπατριώτες μας εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Συρία, στο Μαλί και στη Νιγηρία», προσθέτει ο γάλλος πρόεδρος διαβεβαιώνοντας πως «η Γαλλία θα συνεχίσει ακούραστα να εργάζεται για την απελευθέρωσή τους».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ