Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αρχίζουν έλεγχοι σε έξι φορείς του Δημοσίου

Εξι φορείς του Δημοσίου αποφάσισε να “ξεψαχνίσει” το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ελεγχθούν τα χρηματοοικονομικά τους.

Στόχος των κλιμακίων είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο να ξεσκονίσουν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τη ΔΟΥ Αττικής, τον ΟΑΕΔ, τον ΕΛΓΑ, Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και Δήμοι Θεσσαλονίκης.

Η τετραμελής ομάδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα «ξεσκονίσει» όλα χρηματικά εντάλματα πληρωμών και εισπράξεων, τις συμβάσεις προμηθειών και έργων, τις αποδοχές, επιδόματα, υπερωρίες, κ.λπ. παροχές που χορηγήθηκαν στο προσωπικό των ελεγχόμενων φορέων και σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Συγκεκριμένα, θα διενεργηθεί χρηματοοιοκονομικός έλεγχος και έλεγχος επί των εσόδων από εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χρηματοοικονομικός έλεγχος και έλεγχος συμμόρφωσης επί των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ, έλεγχος επί των εξόδων (χορήγηση επιδομάτων – προγράμματα κατάρτισης) στον ΟΑΕΔ, έλεγχος επάρκειας του συστήματος βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων από τις Δ.Ο.Υ., συγκριτικός χρηματοοικονομικός έλεγχος επί κατηγοριών εξόδων (εκτέλεση συμβάσεων μελετών – καυσίμων) σε ΟΤΑ Α’ βαθμού και χρηματοοικονομικός έλεγχος επί των εσόδων ενός νοσοκομείου στην συμπρωτεύουσα και οικείου Κέντρου Υγείας.

Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ A.E.), το υπουργείο Παιδείας, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και η εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ