Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Σε κατάσταση πολιορκίας τα πανεπιστήμια

Αμείωτη και σήμερα παραμένει η ένταση στα Πανεπιστήμια όπου συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι.  Μάλιστα από σήμερα το πρωί υπάρχει και περιφρούρηση στην Πανεπιστημιούπολη και την Ιατρική Σχολή Αθηνών, έχουν  αποκλειστεί οι είσοδοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από διοικητικούς υπαλλήλους των δύο Ιδρυμάτων στα οποία συνεχίζεται η απεργία και φοιτήτών.  Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της χθεσινής προτροπής των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.  Εν τω μεταξύ ο Υπουργός Παιδείας προσφεύγει και πάλι στην δικαιοσύνη.
Οι απεργοί έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας)διαμηνύοντας πως «μαθήματα σήμερα δε θα γίνουν». Μάλιστα προκλήθηκε μικορένταση όταν καθηγητής προσπάθησε με το αυτοκίνητό του να μπει στο πάρκινγκ της πανεπιστημιούπολης και εκδιώχθηκε από τους συγκεντρωμένους.  Επίσης φραστική επίθεση δέχτηκαν και δύο φοιτήτριες που προσπάθησαν να μπουν στη σχολή τους.
«Ούτε τα ματ μας φοβίζουν, ούτε οι απειλές» 
«Είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την απεργία μας», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του Κεντρικού Συλλόγου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Η αξιολόγηση η δική μας γίνεται κάθε μέρα, δεν θα την κάνει κανένας κύριος Αρβανιτόπουλος και η παρέα του», είπε ο κ. Ζαχαρίας Τριγάζης και πρόσθεσε: «Ούτε τα ματ μας φοβίζουν, ούτε οι απειλές…Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας».
Πελεγρίνης: Όταν απεργεί το σύνολο των διοικητικών πώς μπορεί να ανοίξει το Πανεπιστήμιο; 
«Θέλουμε πάση θυσία να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Όταν όμως απεργεί το σύνολο των διοικητικών πώς μπορεί να γίνει αυτό;», ανέφερε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Επανέλαβε μάλιστα ότι ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων είναι δίκαιος. «Είναι παράλογα αυτά που κάνει το υπουργείο. Ζητάει για 100 μέλη διδακτικού προσωπικού έναν διοικητικό υπάλληλο», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ