Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

“Μεγαλώνει” ο κατάλογος των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής

Νέες κλήσεις σε κατηγορούμενους έστειλαν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λίγες ημέρες πριν 3 βουλευτές απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης (στις 25 Νοεμβρίου).

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων μεγαλώνει, φτάνοντας τους 39 και πλέον στο ανακριτικό γραφείο θα βρεθούν για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση τρία άτομα που ήδη έχουν καταστεί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος αφισσοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα, που ερευνάται από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των ανακριτών μπαίνει και η δράση συγκεκριμένου βουλευτή ο οποίος φαίνεται ότι απασχολείτο ως πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα.

Παράλληλα, οι δικαστικοί λειτουργοί αναμένουν ακόμη τις απαντήσεις απο την αστυνομία για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή βουλευτών αλλά και μελών της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια από αυτά είχαν άδειες και ποια όχι. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει παραγγελθεί έρευνα για διακεκριμένη οπλοκατοχή, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα από τις έρευνες των υπολογιστών που κατασχέθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ