Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κόντρα Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία για τη τιμολόγηση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της ρύθμισης.

Οι ομιλητές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μειωθούν οι τιμές όλων των φαρμάκων και όχι μόνο των γενόσημων, ενώ ζήτησαν αποσυρθεί η ρύθμιση και να γίνει συνολική συζήτηση για την φαρμακευτική πολιτική στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Να κάνετε τις μειώσεις σε όλα τα φάρμακα και όχι να κάνετε μείωση μόνο στα off patent και αφήστε εδώ μέσα τις γενναιότητες» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής,  κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι εκπροσωπεί του φαρμακοβιομηχάνους, ενώ εκτίμησε ότι οι μειώσεις δεν καλύπτουν όλα τα φάρμακα.

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που εξυπηρετεί συμφέροντα των πολυεθνικών και αναφερόμενος στη ρύθμιση τόνισε ότι πρόκειται για μειώσεις σε πάνω από 6 χιλιάδες φάρμακα που θα επιφέρει όφελος στο δημόσιο περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Στο θέμα παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ και κατέθεσε αίτημα να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας, όχι γιατί διαφωνεί με τη τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, αλλά –όπως υποστηρίζεται- για να αναδειχθεί η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο να ψηφίσει μια ρύθμιση που μειώνει τις τιμές φαρμάκων.

Σε κάθε περίπτωση η διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ