Κάτι ερωτήσεις που κάνουμε και εμείς τώρα…. Τι ρωτάμε δηλαδή, το αυτονόητο; Τι να πιάσει κανείς αυτό όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τι να σχολιάσει… Ας αρχίσουμε από τα Πανεπιστήμια. Αφού έγινε ο κακός χαμός, από την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, από τις αντιδράσεις των πρυτάνεων, των συγκλήτων, των φοιτητών, τώρα ο κ. Αρβανιτόπουλος αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω (!!!) και να προχωρήσει στο αυτονόητο. Να μιλήσει με τους πρυτάνεις και να κοιτάξουν όλοι μαζί να βρεθεί μια λύση. Και φαίνεται ότι βρέθηκε μια μέση οδός. Ο υπουργός ανακοίνωσε πρόταση πέντε σημείων για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Πρώτα από όλα θα αντιμετωπιστεί η όποια υπο-στελέχωση βασικών λειτουργιών προκύψει με δια-ιδρυματική κινητικότητα από Διοικητικούς Υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Δηλαδή δεν θα μείνουν σχολές πχ με δύο διοικητικούς υπαλλήλους όπως γινόταν μέχρι σήμερα με το «σχέδιο» του Υπουργείου.
Επίσης το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί εντός του 2014 στην πρόσληψη άλλων 400 νέων επιστημόνων, που εκκρεμούσαν την τελευταία πενταετία και οι οποίες αναβαθμίζουν το διδακτικό και ερευνητικό δυναμικό των ιδρυμάτων και θέτουν φραγμό στην «διαρροή επιστημονικού δυναμικού» στο εξωτερικό. Τέλος ο κ. Αρβανιτόπουλος προωθεί νομοθετική ρύθμιση για να μπουν σε διαθεσιμότητα όσοι διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία και να επιστρέψουν στην εργασία τους ισάριθμοι συνάδελφοί τους. Κρίμα οι «τσαμπουκάδες» ότι, όποιος δεν απογράφεται τίθεται σε αργία μια και τώρα η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα….
Αλλά η κυβέρνηση δεν σταματά εδώ. Μετά τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα πήρε την σκυτάλη και ο κύριος Χρυσοχοΐδης όπου προανήγγειλε αποχωρήσεις υπαλλήλων και συγχωνεύσεις/καταργήσεις οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών. Αυτοί, οι πολιτικοί δηλαδή, που δημιούργησαν το τεράστιο αυτό πρόβλημα στην Ελλάδα και τον λαό της, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο “αδιάβαστος” διαπιστώνει ότι «Έχουν στηθεί πάρα πολλοί οργανισμοί που κάνουν παράλληλα πράγματα, ενώ επεσήμανε ότι σε αυτή τη φάση αξιολογούνται οι δομές, οι ανάγκες και το προσωπικό «ώστε να φύγουν αυτοί που δεν είναι αναγκαίοι». Σύμφωνα με τον ίδιο η «δεξαμενή» των προς αποχώρηση υπαλλήλων είναι στους κατασκευαστικούς οργανισμούς που «εκ των πραγμάτων πρέπει να συγχωνευθούν», αναφερόμενος συγκεκριμένα στην ΕΡΓΟΣΕ, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), την Αττικό Μετρό, Εγνατία, που, όπως είπε, «πρέπει να συγχωνευθούν και έχουν προσωπικό που χρειάζεται επαναξιολόγηση».
Μια απλή ερώτηση. Αυτούς τους οργανισμούς ποιος τους δημιούργησε; Και αυτό το προσωπικό που θα επαναξιολογηθεί, ποιος τους προσέλαβε; Εξ ίσου απλή και η απάντηση: οι σημερινοί «εξυγιαντές»…. Οι «χθεσινοί» φαυλοκράτες, που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση… Βεβαίως και σε αυτή την περίπτωση όλα θα γίνουν κάτω από πανικό, καμία οργάνωση, εξ αιτίας της πίεσης που δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές… Όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν δεν θέλουν με τίποτα να πειράξουν το πελατειακό καθεστώς που οι ίδιοι δημιούργησαν, ανέθρεψαν, και γιγάντωσαν. Αχ «καταραμένοι» δανειστές τι τους αναγκάζετε να κάνουν… Για αυτό άλλωστε και έχουν καθυστερήσει τόσο καιρό στην υλοποίηση των συγκεκριμένων αυτών δεσμεύσεων. Ενώ όταν ήταν για την οριζόντια περικοπή συντάξεων, μισθών, φόρων, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα μια χαρά τα έκαναν αμέσως. Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Άσε που έρχονται και εκλογές… Άσε που αυξάνει και πάλι πολύ το ποσοστό της Χρυσής Αυγής…
Η δική μας θέση είναι ότι σαφώς θα πρέπει και να καταργηθούν άσχετοι, αχρείαστοι και όλοι οι άλλοι οργανισμοί που δημιουργήθηκαν για να βολευτεί κόσμος, για την ακρίβεια ψηφοφόροι… Αλλά όλα πρέπει να γίνουν με μελέτη, με οργάνωση, με αξιολόγηση και δεν μπορεί να πετιέται στον δρόμο κόσμος χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για το αύριο όλων αυτών των ανθρώπων. Και στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα. Όμως η κυβέρνηση από τότε που έκλεισε με «ξαφνικό θάνατο» την ΕΡΤ …καλόμαθε και νόμιζε ότι θα κάνει ότι «γουστάρει» όπου «γουστάρει». Και δεν είναι παράξενο αυτό. Είναι ίδιον των απολυταρχικών καθεστώτων που μάλιστα λειτουργούν κάτω από τον μανδύα της δημοκρατίας. Και μην μας πει κανείς ότι είμαστε υπερβολικοί. Όταν αποκαλύπτεται επίσημο έγγραφο του τότε τσάρου της Οικονομίας και νυν κατηγορούμενου Γ. Παπακωνσταντίνου, που γράφει σε αυτό ο τότε υπουργός ότι «θα νομοθετήσουμε δημοσιονομικούς κανόνες (όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα το Σύνταγμα», και δεν έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν για την κατάλυση του θεμέλιου λίθου της δημοκρατίας μας, δεν είμαστε υπερβολικοί στα όσα σκληρά πράγματα γράφουμε. Αυτοί που τα κάνουν όλα αυτά, οι πολιτικοί δηλαδή, παρανομούν…. Είναι επίορκοι, άρα θα έπρεπε και να…. απολυθούν!!!
Μην ξεχνάμε και τον όρκο που δίνουν οι βουλευτές: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Δεν ορκίζονται να καταλύουν το Σύνταγμα. Δεν ορκίζονται να ομολογούν ανερυθρίαστα ότι νομοθετούν εκτός Συντάγματος. Ακόμη δε, όσο και αν ακούγεται παράξενο, μια και έχει περιορισμένες αρμοδιότητες, τεράστιες ευθύνες έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί εκείνος έχει ορκιστεί: «Στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού»…. Είπε κανένας τίποτα; Τα κάνει όλα αυτά ο κ. Παπούλιας; Δεν νομίζουμε… Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει κάποιος κάτι για αυτό; Κύριε Παπούλια; Η αξιωματική αντιπολίτευση; Οι δικαστικές αρχές; Ο λαός; Έρχονται και εκλογές, ας μην το ξεχνάμε…..