Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Διάλογοι-φωτιά: Τα μανιτάρια,τα ραντεβού και ο χρυσός της Εκκλησίας

Τον τρόπο με τον οποίο έδρασε το φερόμενο κύκλωμα εκβιαστών, εις βάρος επιχειρηματία στο κέντρο της Αθήνας και στο οποίο εμπλέκονται δύο γνωστοί δικηγόροι, ένας προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Εκβιαστών, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι διωκτικές αρχές έφτασαν στην σύλληψη τους αποκαλύπτει το e-reportaz.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία της επιχειρηματία, όταν στις 12 Νοεμβρίου δέχτηκε έλεγχο από τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση της κατ’ εντολή του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ και νυν κατηγορούμενου Ν.Β., κατά τον οποίο προέκυψε ότι κατείχε παράνομα 16 κιλά χρυσού αξίας περίπου 300 χιλιάδων ευρώ, οπότε και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η επιχειρηματίας αμέσως μετά τον έλεγχο, δέχτηκε πρόταση από τον δικηγόρο της που αφορούσε την τακτοποίηση του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση της, έναντι 500 χιλιάδων ευρώ, ποσό που προοριζόταν για τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ. Μάλιστα, ο νομικός παραστάτης της 36χρονης γυναίκας, την προέτρεψε να ενεργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, λέγοντας την πως μετά από αυτήν την ενέργεια της, θα απαλλαγεί από μελλοντικούς ελέγχους και παράλληλα θα εξασφάλιζε συνεργασία με άλλους «δορυφόρους» υπονοώντας άλλα άτομα στον ίδιο χώρο με φορολογικές παραβάσεις.

Από τη δικογραφία που σχηματίσθηκε προκύπτει ότι η επιχειρηματίας κατήγγειλε το συγκεκριμένο γεγονός στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με παρακολουθήσεις και με τη χρήση ειδικών τεχνικών μέσων, προέκυψε ότι σε συνάντηση της επιχειρηματία με τον δικηγόρο, της ανέφερε πως αν συνεργαστεί και δώσει το χρηματικό ποσό, θα βελτιωθούν τα οικονομικά της, καθώς της επιβεβαίωσε πως ήδη οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ θα την προμηθεύουν με χρυσό σε πολύ καλές τιμές.

Δείτε το έγγραφο:

διαβιβαστικο δικηγορωνaraxni

Διάλογοι φωτιά

καρυδοματης

Αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, ο δικηγόρος της συναντήθηκε με τον δεύτερο εμπλεκόμενο δικηγόρο και ακόμη 2 άτομα στα μαγαζιά ‘KAYAK’ της Γλυφάδας και ‘PABLO’ της Κηφισιάς.Στις 17 Νοεμβρίου 2013 ο ποινικολόγος και η επιχειρηματίας, η οποία ελέγχεται και για εισροή 22 εκατ. ευρώ από τράπεζες της Ελβετίας με σκοπό την αγορά χρυσού που στην συνέχεια εξήγαγε χωρίς να αποδώσει το ΦΠΑ, είχαν νέα συνάντηση. Κατά τη διάρκεια αυτής -σύμφωνα με τη δικογραφία- ο ποινικολόγος είπε στην επιχειρηματία αναφερόμενος στην υπόθεση:

“Όχι μόνο θα το κλείσουμε, αυτοί θέλουν να δουλέψουν μαζί σου, έχουν πολύ χρυσό να σου δώσουνε για να τον αγοράσεις κανονικά, έχουνε άκρες, άκου τι σου λέω, θα δεις τι ωραία πράγματα θα κάνεις”.

-Επιχειρηματίας: “Θα μου τα πουν αύριο αυτά;”

“Στα λέω ήδη εγώ, αφού τα συζητήσαμε μου λέει αν το κάνει και κλείσουμε και συνεργαστούμε μετά θα της δίνουμε εμείς χρυσό να αγοράζει καθαρό, όμορφο και σε καλές τιμές…Τιμολογημένα, καθαρά και από την Εκκλησία της Ελλάδος…”

Στις 18 Νοεμβρίου 2013 ο ποινικολόγος και η επιχειρηματίας, μετέβησαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ.

Στις 19 Νοεμβρίου 2013, ο δικηγόρος προσπάθησε επισημαίνει στην εντολέα του πως δεν θα έχει πρόβλημα με ελέγχους και πως θα πάρει πίσω και τα κατασχεθέντα κιλά χρυσού.

“Θα έχεις την προστασία της Υπηρεσίας, θα σου φέρουν τζίρους που θέλεις ή παραπάνω τζίρους από αυτούς που θέλεις με έλεγχο και χωρίς κανένα πρόβλημα… Είναι ότι μας παίρνουν τα λεφτά, παίρνετε και τις σφραγίδες σας, πέντε μέρες μετά αυτό σταματάνε οι έλεγχοι, σταματάνε τα πάντα. Παίρνετε και τα κιλά σας την Παρασκευή και την σφραγίδα σας θα την πάρετε την επόμενη Πέμπτη…”

Στις 20 Νοεμβρίου, η εν λόγω επιχειρηματίας επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ για ακόμη μια φορά. Σε συνάντηση που είχε με τον τμηματάρχη, διευκρινίστηκε ότι όταν ακουγόταν το συνθηματικό «μανιτάρια και δύο μέρες» τότε θα ήταν όλα έτοιμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνδιαλλαγή.

Στις 28 Νοεμβρίου, νωρίς το πρωί, η επιχειρηματίας παρέλαβε από άνδρες της ελληνικής αστυνομίας το προσημειωμένο ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, το οποίο λίγο αργότερα παρέδωσε στον δικηγόρο της, ο οποίος συνοδευόταν από τον εμπλεκόμενο αστυνομικό. Αμέσως μετά οι δυο άνδρες μετέβησαν στο γραφείο του δικηγόρου από το οποίο μετά από 15 λεπτά αποχώρησε ο αστυνομικός, τον οποίο ακινητοποίησαν οι άνδρες της αστυνομίας.

Το ποσό των 400 χιλιάδων, το οποίο ήταν κρυμμένο μέσα στο φωτοτυπικό του γραφείου, παραδόθηκε στους αστυνομικούς από τον ίδιο τον δικηγόρο. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν άμεσα και οδηγήθηκαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας από όπου μεθοδεύτηκε η σύλληψη του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ και των άλλων δυο εμπλεκόμενων από τα πέντε συνολικά άτομα.

Δίνουν τον τμηματάρχη 

Αξίζει να σημειωθεί ότι απολογούμενοι προανακριτικά οι δύο δικηγόροι (Καρυδομάτης-Αλετράς) επεσήμαναν ότι ήταν μεσάζοντες στην υπόθεση καθώς και ότι τα 400.000 ευρώ προορίζονταν για τον τμηματάρχη του ΣΔΟΕ. Επίσης επισημάνθηκε ότι το τελικό ραντεβού θα γινόταν μεταξύ του Καρυδομάτη και του μεσάζοντα στην Πειραιώς με τελικό σκοπό την μεταφορά των 400.000 ευρώ στον ελεγκτή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει στο ereportaz.gr o ποινικολόγος, Στάθης Καρυδομάτης, η εντολέας του ζήτησε να βρει μια λύση αλλά στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία προκειμένου  να λάβει φορολογική ασυλία. Παράλληλα πολλά ερωτηματικά προκύπτουν και για τα τραπεζικά πάρε-δώσε της επιχειρηματία στους λογαριασμούς της οποίας εμβάσθηκαν (το τελευταίο εξάμηνο) 22 εκατ. ευρώ για αγορά χρυσού!

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ