Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Αθανασίου: “Η τρόικα δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης”

Τακτικές συναντήσεις κλιμακίων της τρόικας με δικαστές επιβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εξηγώντας ότι οι συζητήσεις αφορούν τεχνικά ζητήματα και όχι την ουσία των υποθέσεων.

Νωρίτερα, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον υπουργό να πάρει θέση αναφορικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε από δικαστές που χειρίζονται υποθέσεις με υπερχρεωμένα νοικοκυριά να εκδίδουν αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των τραπεζών!

Ο κ. Αθανασίου επιβεβαίωσε την συνάντηση, ξεκαθάρισες όμως ότι δεν είναι αληθές οι παρεμβάσεις των τροϊκανών υπέρ των τραπεζών «το κλιμάκιο ενημερώθηκε για το πόσες υποθέσεις εκκρεμούν και έμαθαν ότι υπάρχουν 70.000 υποθέσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Λόγω αυτών των στοιχείων ζήτησα  να αυξηθούν οι θέσεις ειρηνοδικών κι ήδη έχει γίνει σε μεγάλο μέρος. Ουδεμία συζήτηση για την ουσία των υποθέσεων έγινε. Ανάξια διαψεύσεων τα δημοσιεύματα. Μίλησα με τους συγκεκριμένους ειρηνοδίκες και γελούσαν με όσα γράφηκαν.

Ουδεμία παρέμβαση έγινε στο έργο της δικαιοσύνης. Τέτοιες πληροφορίες πήραν και για τα υπόλοιπα δικαστήρια. Άλλο αυτό και άλλο να μιλά κάποιος για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη».

Πάντως η κυρία Κωνσταντοπούλου πρότεινε στα μελή της επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής να κληθούν όλοι οι δικαστές που έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες συναντήσεις με τροϊκανούς προκειμένου να απαντήσουν σχετικά με τις απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ