Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Εβγαλε χαρακτήρα στο φινάλε η ΑΕΚ, 1-2 στο Ηράκλειο τον Ηρόδοτο

Οσο και αν αυτή η ομάδα έχει χτυπηθεί πολύ και από πολλές πλευρές τα τελευταία χρόνια, έχει το dna του νικητή. Εχει τη στόφα της μεγάλης ομάδας που δείχνει χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές. Αυτό έπραξε η ΑΕΚ στο Παγκρήτιο. Χωρίς να εντυπωσιάσει, πετώντας και πάλι στα σκουπίδια ένα ημίχρονο, κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και να κάνει την απόλυτη ανατροπή στο φινάλε παίρνοντας τη νίκη με 2-1 επί του Ηροδότου.

Παρά την παρουσία του Μιγκέλ Κορδέρο στην 11άδα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να μπει πειστικά και να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου. Σαν σε συνέχεια της κάκιστης εικόνας στο Μενίδι την περασμένη Κυριακή, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να γίνουν αφεντικά στο γήπεδο. Είχαν μεν την απόλυτη κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Ο Ηρόδοτος έδωσε χώρο στην ΑΕΚ, την περίμενε στο μισό γήπεδο, αλλά η υπεροχή της Ενωσης ήταν φλύαρη και δεν είχε αποτέλεσμα.

Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μπρέσεβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή και τον συναγερμό που προκαλούσαν κάποιες «στημένες» φάσεις, η ΑΕΚ δεν απειλούσε την εστία του Ζαφείρη. Για ακόμα μια φορά, ο τρόπος ανάπτυξης ήταν προβλέψιμος και μόνο μετά το ημίωρο η Ενωση άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει την κρητική ομάδα, αλλά και πάλι δίχως να δημιουργεί ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Αντίθετα, υπήρξε απόλυτη ψυχρολουσία στο 54’, όταν με συρτό σουτ ο Μωραϊτης νίκησε τον Καραγκιολίδη και άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και μολονότι η εκτέλεση φάουλ του Ντακόλ σταμάτησε στο δοκάρι, στο 59’ ήρθε η ισοφάριση με τον Μπρέσεβιτς (σε φάση που συμμετείχε και ο Ντακόλ).

Η ΑΕΚ πίεσε για το δεύτερο γκολ. Κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πεταυράκη, αλλά ο Ντακόλ αστόχησε και ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ στη δεύτερη προσπάθεια του, με την οποία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο διάστημα που απέμεινε, ο Καραγκιολίδης κράτησε σταθερά σε κάποιες ευκαιρίες των γηπεδούχων. Το καλύτερο, το φύλαγε ο Βαγγέλης Πλατέλλας για το τέλος. Με δυνατό σουτ στις καθυστερήσεις ξέρανε τον Κολιτσιδάκη και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Πηγή: enwsi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ