Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Τα πιο περίεργα έθιμα σε όλο τον κόσμο για την παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Τα πιο περίεργα και παράξενα έθιμα στον κόσμο για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα buzzfeed.com, δυο ημέρες σχεδόν από την έλευση του 2014.

Ροζ εσώρουχα, πηδήματα πάνω από τα κύματα ακόμα και… μια κουταλιά φακές είναι μερικά από τα πιο περίεργα έθιμα που τηρούν οι άνθρωποι σε μερικές γωνιές του κόσμου, την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Στην Αργεντινή για παράδειγμα, έχουν ως έθιμο το ροζ εσώρουχο, καθώς αν φοράει κάποιος ένα ροζ εσώρουχο, η χρονιά θα του πάει καλά, ενώ μόλις το ρολόι χτυπήσει δώδεκα, όλοι τεντώνουν το δεξί τους πόδι… κάτι σαν ποδαρικό!

Οι Βραζιλιάνοι την παραμονή Πρωτοχρονιάς φορούν λευκά ρούχα, για να διώξουν τα κακά πνεύματα, και την πρώτη ημέρα του χρόνου πηδούν πάνω από 7 κύματα της θάλασσας, ένα για κάθε ημέρα της εβδομάδας, για να έχουν καλή τύχη. Και για να… τριτώσει το καλό, η προσφορά λουλουδιών στη θεά του νερού Λεμάνια, κρίνεται απαραίτητη.

Στη Χιλή, μια κουταλιά φακές τα μεσάνυχτα είναι αρκετή για ένα έτος γεμάτο με δουλειά και χρήματα, ενώ φαίνεται πως τηρούν και το γνωμικό “η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά”, καθώς σκουπίζουν το σπίτι τους από μέσα προς τα έξω, προκειμένου να διώξουν την κακή ενέργεια.

Στην Κολομβία συναντάμε ένα πιο… ταξιδιάρικο  έθιμο, καθώς οι Κολομβιανοί κάνουν το γύρο του τετραγώνου με μια άδεια βαλίτσα για μια χρονιά γεμάτη ταξίδια.

Στη Σκωτία το ποδαρικό γίνεται με μια… φιάλη ουίσκι στο χέρι, ενώ στην Ισπανία σε κάθε χτύπημα της καμπάνας, τρώνε μια ρώγα σταφύλι για την ευημερία (δώδεκα συνολικά).

Στη Νέα Ζηλανδία χτυπάνε κατσαρόλες και κουτάλες στους δρόμους για να διώξουν τον παλιό χρόνο.

Τέλος, στη Ρωσία, γράφουν σε ένα κομμάτι χαρτί μια ευχή, το καίνε, το ρίχνουν στο ποτήρι της σαμπάνιας και το πίνουν!

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ