Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Αιχμές Δένδια κατά της Δικαιοσύνης για τη φυγή Ξηρού

Υπερασπιζόμενος το έργο της αστυνομίας και προβληματισμένος με τις δικαστικές αρχές, μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές καθώς δεν επέστρεψε από 9ημερη άδεια, εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας και μάλιστα όχι μόνο εισαγόμενης, όπως άλλες χώρες, αλλά και εγχώριας“, είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ χαρακτήρισε “ιδιαίτερα στενάχωρο” το γεγονός της φυγής Ξηρού αφήνοντας αιχμές κατά της Δικαιοσύνης, ζητώντας “απόλυτη εκτέλεση του καθήκοντος από όλους τους πολιτειακούς θεσμούς”.

“Εάν αυτά δεν εκπληρωθούν, τότε η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σημαντικό κίνδυνο. Και αυτός ο σημαντικός κίνδυνος αφορά όχι μόνο τους συγκεκριμένους στόχους των τρομοκρατών, αφορά όλη την κοινωνία”, κατέληξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, προσθέτοντας ότι “οικονομική ανάκαμψη σε χώρα με τρομοκρατία δεν νοείται, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει”.

Ο κ. Δένδιας αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα της αρμοδιότητάς του και για τα θέματα τρομοκρατίας, επαναλαμβάνοντας: «Η τρομοκρατία, και μάλιστα η εσωτερική τρομοκρατία, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται όμως δύο παραμέτρους: Το πρώτο είναι η απόλυτη στήριξη της ελληνικής

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση Ξηρού, ο κ. Δένδιας είπε: «Θα μου επιτρέψετε να μην σας κάνω δήλωση. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, εάν θέλετε, θα σας πω το εξής: Τους όρους αποφυλάκισης ή άδειας τους προβλέπει ο νόμος. Ο εισαγγελικός λειτουργός και το Συμβούλιο το συγκεκριμένο ορίζει ρητά, αλλιώς δεν δίδεται άδεια, ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ύποπτος φυγής και επίσης ότι δεν είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Άρα δεν υπάρχει το νομοθετικό και το θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει την παρακολούθησή του».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ