Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

“Απόρθητο φρούριο” το Ζάππειο με… λιμουζίνες! (Φωτο)

Όλα έτοιμα φαίνεται πως είναι για την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Ζάππειο όπου για τους επόμενους έξι μήνες θα “χτυπάει” η καρδιά της Προεδρίας.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύουν για τους επόμενους έξι μήνες, είναι δρακόντεια καθώς 2.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, Κρατική Ασφάλεια, ΕΚΑΜ, Αντιτρομοκρατική) θα βρίσκονται επί ποδός και θα προσφέρουν εποπτεία και ασφάλεια στο χώρο που θα κινούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

elliniki-proedreia-zappeio

Μάλιστα, για την καλύτερη εποπτεία έχει δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα Ζαππείου, το οποίο στελεχώνουν 150 αστυνομικοί ειδικά εκπαιδευμένοι στην ασφάλεια χώρων, ενώ ειδικά κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Όμως αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως το Ζάππειο, έχει μεταμορφωθεί σε “σαλόνι αυτοκινήτου” καθώς 45 λιμουζίνες χορηγήθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο εν όψει της αυλαίας για την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. και “στολίζουν” τον προαύλιο χώρο.

zappeio-ix-1

zappeio-ix-2

Πρόκειται για 45 λιμουζίνες 2.000 και 4.000 κυβικών, ανάμεσα στις οποίες κάποιες είναι και θωρακισμένες, Audi A8L, οι οποίες θα μεταφέρουν τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μαζί με τους 28 επιτρόπους.

zappeio-ix-4

zappeio-ix-5

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ