Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Συνεχίζεται η κόντρα υπουργείων Δικαιοσύνης-Δημόσιας Τάξης

Πλήρως ενημερωμένες για τη χορήγηση της 9ημερης άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού εμφανίζονται ότι ήταν οι αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σειρά εγγράφων είχαν αποσταλεί σε αστυνομικά τμήματα αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών, προκειμένου οι αρμόδιοι να έχουν γνώση για το γεγονός.
Πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι οποίες πλέον πετούν το “μπαλάκι” στο γήπεδο του υπουργού Δημόσιας Τάξη Ν. Δένδια, αναφέρουν ότι:
*Η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού είχε εγγράφως ενημερώσει μια εβδομάδα πριν καν λάβει την επίμαχη άδεια ο Ξηρός, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού ακόμη και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας. Μάλιστα, στο επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 24-12-2013 η διευθύντρια του Κορυδαλλού ενημέρωνε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 ο Χ. Ξηρός λαμβάνει άδεια για να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.
* Με νέο έγγραφο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οπότε και ο Χριστόδουλος Ξηρός έλαβε τη άδεια ενημερώθηκαν σχετικά: ο Υπαρχηγός της ΕΛΑ, η ΓΑΔΑ, η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας – ΥΔΕΖΙ (Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας), ο Διοικητής ΑΤ Κορυδαλλού καθώς και ο Διοικητής ΑΤ Καλλικράτειας.
Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπογραμμίζουν πως “η Αστυνομία ουδέν έπραξε ως είχε υποχρέωση για την επιτήρηση του Χ. Ξηρού”. Προσθέτουν μάλιστα, πως “οι παραπάνω ενέργειες αποδεικνύουν ότι οι αρμόδιοι των φυλακών είχαν ενημερώσει εγκαίρως την ΕΛΑΣ και καμία προειδοποίηση σχετικά με τις άδειες δεν αγνοήθηκε . Δηλαδή η διεύθυνση της φυλακής έλαβε σοβαρά υπόψιν της το από 11-6-2013 έγγραφό της ΕΛΑΣ με το οποίο ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ενημερώσει τα καταστήματα κράτησης ότι όταν λαμβάνουν άδεια κρατούμενοι πρέπει να ενημερώνονται γι αυτό και οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα τμήματα του τόπου όπου μεταβαίνουν για άδεια οι κρατούμενοι. Αυτό προφανώς ζητήθηκε για να υπάρχει επιτήρηση της ΕΛΑΣ προς τους αδειοδοτηθέντες”.
Στο ίδιο έγγραφο της ΕΛΑΣ, κατά τις ίδιες πηγές, αναφερόταν αορίστως και όχι ειδικώς για τρομοκράτες, δηλαδή, για όλους τους καταδίκους ότι ικανός αριθμός αυτών δεν επιστρέφει από άδειες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε εκτέλεση του εγγράφου αυτού απέστειλε στις 19-6-13 σε όλους τους διευθυντές των φυλακών το έγγραφο της Αστυνομίας ζητώντας την απαρέγκλιτη εφαρμογή του. Το διαβιβαστικό κοινοποιήθηκε και στην ΕΛΑΣ για να ξέρει ότι έγινε ενέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ