Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Δέκα νέοι κατηγορούμενοι για τα εξοπλιστικά‏

Δέκα νέα πρόσωπα, τα οποία κατονόμασε ο Παν. Ευσταθίου κατά την απολογία του την περασμένη εβδομάδα, καλεί ο ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συμβάσεις των γερμανικών υποβρυχίων και των οπλικών συστημάτων Asrad.

Όλα τα πρόσωπα προκύπτουν από την απολογία του του πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου, και σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι τους απόστρατοι αξιωματικοί του Ναυτικού και του Στρατού. Οι νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου, που κατηγορείται για δωροδοκίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο απολογητικό του υπόμνημα έχει κατονομάσει 12 πρόσωπα, ως αποδέκτες ύποπτων για την ανάκριση χρηματικών ποσών , ενώ χαρακτηρίζει εκβιαστή τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, για τον οποίο ομολόγησε ότι έδωσε μίζα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προφορική του απολογία έχει πει πολύ περισσότερα.

Μετά την απολογία του, την περασμένη Πέμπτη, είχε προκύψει διαφωνία στο πρόσωπο του Παν. Ευσταθίου, καθώς ο ανακριτή είχε την άποψη πως θα πρέπει να προφυλακιστεί. Τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ήρε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αφήνοντας ελεύθερο τον κατηγορούμενο με εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ