Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Τ(ικ)-Τ(ακ): Η ώρα των απολογιών

O πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης, είναι ο πρώτος που ανοίγει τον χορό των απολογιών ενώπιον του ειδικού ανακριτή, κ. Ανδρεάδη.

Τη στιγμή που ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης, επί των ημερών του οποίου πραγματοποιηθήκε πραγματικό πάρτι δανειοδοτήσεων ακόμη και προεκλογικά, κρατείται στις τούρκικες φυλακές του Μαλτεπέ, οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι καλούνται να απαντήσουν στα βαρύτατα κακουργήματα που τους καταλογίζονται.

Ο Μάριος Βαρότσης κατηγορείται και για το κακούργημα της απάτης με αφορμή την συνεργασία ΤΤ και Bestline για την έκδοση πιστωτικής κάρτας. Ο κατηγορούμενος υπήρξε στενός συνεργάτης του Α. Φιλιππίδη και εκτός Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς έχουν προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρίας “MASTER HOLDINGS AD” στο Μαυροβούνιο. Στην εν λόγω εταιρία, της οποίας η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας ανέρχεται στα 2.150.000 €, μετέχουν με ποσοστό 36% και 19,6%, αντίστοιχα.

Αύριο θα απολογηθεί και ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος. Ο επιχειρηματίας βαρύνεται τόσο για τα δάνεια, όσο και για την υπόθεση της πιστωτικής κάρτας. Παράλληλα κατηγορείται και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος.

Την Τετάρτη απολογείται ο πρώην υπάλληλος του ΤΤ, Χαράλαμπος Γιαγκούδης.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατά περίπτωση πέντε κακουργήματα: απάτη με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία από κοινού, άμεση συνέργεια στην απιστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ