Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Χειροπέδες για τα εξοπλιστικά στους Εμμανουήλ και Μπέλτσιο

Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησε ο ανακριτής διαφθοράς Σταυρόπουλος ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Σωτήρη Εμμανουήλ πρώην προέδρου των Ελληνικών Ναυπηγείων και του Γ. Μπέλτσιου στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο Σωτήρης Εμμανουήλ υπήρξε στέλεχος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και σύμφωνα με τις καταγγελίες είχε εισπράξει το ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ ως μίζα για την υπογραφή της διαβόητης συμφωνίας για τα υποβρύχια.

Ο Σ. Εμμανουήλ συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του στα σύνορα Π. Ψυχικού και Χαλανδρίου.
Ο Ι. Μπέλτσιος υπήρξε πρώην Νομάρχης Καβάλας, αλλά και Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών όταν τον θώκο του υπουργού κατείχε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οι καταγγελίες σε βάρος του κ. Μπέλτσιου κάνουν λόγο για διακίνηση μαύρου χρήματος, με το αζημίωτο για τον ίδιο, ορισμένοι μάλιστα είχαν κατονομάσει τον κ. Μπέλτσιο ως τον “ταμία” του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι δύο άνδρες έχουν συλληφθεί βάσει εντάλματος με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος “μαύρου χρήματος”.

Κρατούνται μέχρι να απολογηθούν

 Για την Παρασκευή πήρε προθεσμία από τον ανακριτή ο Σωτήρης Εμμανουήλ, ενώ για το Σάββατο προσδιορίστηκε η απολογία πυ Γ. Μπέλτσιου.

Μέχρι τότε κρατούνται και οι δύο. Σήμερα συνελήφθησαν και έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας για τα γερμανικά υποβρύχια.

Η αποκάλυψη του e-reportaz για τον Εμμανουήλ

spiti2-1

Τις ημέρες και τα έργα του κ. Σωτήρη Εμμανουήλ είχε αποκαλύψει το  e-reportaz και το τηλεοπτικό “Ρεπορτάζ” με τον Πέτρο Κουσουλό, παρουσιάζοντας το επίγειο παλάτι που αποπειράθηκε να πουλήσει στο Ψυχικό. Ακολούθησε η κατάσχεση της βίλας του  από τον Γαβριήλ Μαλλή.

Το “παλάτι” των 600 τετραγωνικών που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Ψυχικό, δίπλα στο Δημαρχείο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την οικία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Ο ιδιοκτήτης του προσπαθούσε να το πουλήσει τον τελευταίο χρόνο.

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον: Αφενός αποδεικνύεται το μέγεθος της χλιδής καθώς στο παλάτι των 600 τμ υπάρχουν δυο πισίνες (η μια μάλιστα κλειστή), έξι υπνοδωμάτια, χρυσά φωτιστικά ακόμη και άλογα (!) και αφετέρου καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. να το… ξεφορτωθεί.

Xλιδή

Η κατασκευή της βίλας ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια. Την περίοδο όπου –σύμφωνα και με την έκθεση – φωτιά της αμερικανικής εταιρείας Debevoise and Ρlimpton- οι μίζες για την υπόθεση των υποβρυχίων «σφύριζαν».
Προηγουμένως ο δαιμόνιος μάνατζερ είχε αγοράσει –έναντι άγνωστου αντιτίμου- το οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1.5 στρέμματος στον πλέον ακριβό δρόμο του Ψυχικού.

spiti7-1

Η κατασκευή της έπαυλης αλλά και η διακόσμηση της έγινε από ανθρώπους με ακριβά γούστα. Στα 600 τετραγωνικά του ακινήτου υπάρχουν έξι υπνοδωμάτια, μια τεράστια κουζίνα, σαλόνι με τραπεζαρία ακόμη και κλειστή πισίνα! Μια ακόμη πισίνα, σαφώς μεγαλύτερη, υπάρχει στον προαύλιο χώρο του ακινήτου.
Το εσωτερικό της πολυτελούς οικίας «τρομάζει» τον επισκέπτη από την υψηλή αισθητική, τα ακριβά έπιπλα, τα αγάλματα αλλά και τους πανάκριβους πίνακες οι οποίοι στολίζουν τους τοίχους. 
Χρυσοί πολυέλαιοι, πανάκριβα φωτιστικά, έπιπλα όπως πολυθρόνες, καναπέδες, τραπεζαρίες, κρεβάτια και τραπεζάκια κατασκευασμένα από πολύ γνωστό διεθνή Οίκο κοσμούν το εσωτερικό της βίλας.
Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το «καλογυμνασμένο» μαύρο άλογο με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι επισκέπτες της οικίας!
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η βίλα έχει αλεξίσφαιρα τζάμια ενώ υπάρχει και κλειστό σύστημα ασφαλείας. Σε ό, τι αφορά το μηνιαίο κόστος συντήρησής της υπολογίζεται στα 5.000 ευρώ εάν σε αυτό το ποσό συμπεριληφθούν και τα έξοδα για το υπηρετικό προσωπικό που απασχολεί ακόμη και σήμερα ο κ. Εμμανουήλ.

spiti3-1 (1)

spiti1-2

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ