Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δ. Κοντομηνά

Λίγο μετά τις 11.30 ολοκληρώθηκε η απολογία του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο ανακριτής επισκέφθηκε τον επιχειρηματία στο Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλεύεται το τελευταίο διάστημα με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Αυτή την ώρα ο ανακριτής κ. Ανδρεάδη διασκέπτεται με την αρμόδια εισαγγελέα κ. Πόπη Παπανδρέου για να αποφασιστεί η περαιτέρω μεταχείριση του κ. Κοντομηνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο real fm o κ. Κοντομηνάς κατέθεσε δυο υπονμήματα, εκ των οποίων το ένα ήταν 100 σελίδων και συνοδευόταν από πέντε φακέλους όπου ήταν επί των κατηγοριών που του αποδίδονται, αυτές της απάτης, της συνέργειας σε απληστία και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και το άλλο ήταν επί των περιοριστικών όρων το οποίο ήταν 20 σελίδες μαζί με 3 φακέλους.

Αναφορικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τα δάνεια και τη συμφωνία με την εταιρεία συμφερόντων του Bestline που είχε γίνει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο επιχειρηματίας αρνήθηκε όλο το κατηγορητήριο, ενώ σχετικά με τα δάνεια, υποστήριξε ότι έχει βάλει και ενέχυρο μετοχές και έχει κάνει και προσημειώσεις ακινήτων. Υποστήριξε ότι ναι μεν υπήρξε καθυστέρηση σε ότι αφορά τις δόσεις, αλλά γι’ αυτό υπήρχε πρόθεση ρύθμισης και βασικά ήταν μια διαφορά που θα μπορούσε να είχε λυθεί. Άλλωστε, επισημαίνει ότι οι εταιρίες του ομίλου λειτουργούν κανονικά, καμία δεν έχει κλείσει και είναι και φορολογικά ενήμερες.

Όσον αφορά την Bestline ο κ. Κοντομηνάς υποστηρίζει ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε εξαγορά, αλλά συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, άρα δεν στοιχειοθετείται η απάτη. Μάλιστα επικαλείται κι ένα δεύτερο έγγραφο από την Τράπεζα της Ελλάδος, πλην του πορίσματος που υπάρχει, που αναφέρει ότι η συμφωνία ήταν εντάξει και συμφέρουσα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Θέλει να επιστρέψει ο Α. Φιλιππίδης

Με έγγραφη αίτηση του δικηγόρου του Αθανάσιου Βαρλάμη, ο Άγγελος Φιλιππίδης ζητά την έκδοση του στην Ελλάδα, δηλώνοντας εγγράφως, προκειμένου να ενημερωθεί ο Τούρκος εισαγγελέας, ότι ο κ. Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.

Σε εξέλιξη πάντως βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του πρώην προέδρου του Τ.Τ., Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος παραμένει στις τουρκικές φυλακές του Μάλτεπε.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας έχει αποστείλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του κατηγορούμενου. Από εκεί ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να μεταφραστούν τα στοιχεία στην τουρκική γλώσσα και θα επιστραφεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αποσταλεί στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας για να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την απέλαση του Άγγελου Φιλιππίδη στη χώρα μας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ