Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Φράχτης κατά της λαθρομετανάστευσης στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας

Ένα έργο που αναμένεται να συμβάλλει στον περιορισμό και κατ’ επέκταση στη λαθρομετανάστευση ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τη Δευτέρα στα σύνορα Βουλγαρίας και Τουρκίας, στην παραμεθόρια ζώνη της πόλης Έλχοβο.

Ο φράχτης αποτελούμενος από συρματόπλεγμα θα έχει μήκος τριάντα χιλιόμετρα, ενώ το κόστος του αναμένεται να φτάσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας Άγγελ Νάιντενοφ, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την επιτήρηση των εργασιών των εξειδικευμένων μονάδων του βουλγαρικού στρατού.

Ο αριθμός των Σύριων προσφύγων που έχει φιλοξενήσει η Βουλγαρία αγγίζει τους 9.500, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διευθυντή του αρμόδιου δημόσιου οργανισμού Νικολάι Τσιρπανλίεφ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στο φως η Δημόσια Αρχή Προσφύγων στις αρχές του 2014, οι μισοί πρόσφυγες μένουν σε καταυλισμούς στην παραμεθόρια πόλη της νοτιανατολικής Βουλγαρίας Χάρμανλι και στη Σόφια, ενώ οι υπόλοιποι έχουν εγκατασταθεί με ενοίκιο σε σπίτια.

Σε απάντηση της κριτικής της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων διεθνών οργανισμών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κ. Τσιρπανλίεφ δήλωσε στο βουλγαρικό Τύπο, ότι οι συνθήκες διαβίωσης των Σύριων προσφύγων στους καταυλισμούς βελτιώνονται συνεχώς, μετά τη χορήγηση βοήθειας πέντε εκατ. ευρώ από την ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ