Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Γ. Στουρνάρας: “Θα στείλουμε εναλλακτικές λύσεις στην Τρόικα”

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι απαιτήσεις των δανειστών μας και με αφορμή αυτό ο Γ. Στουρνάρας, δήλωσε πως το Σάββατο θα αποσταλούν εναλλακτικές λύσεις στην Τρόικα.

Αναφέρεται πως η κυβέρνηση επιθυμεί να μην επιστρέψει η Τρόικα πριν υπάρξει συμφωνία για να μην επιβαρύνεται και μόνο με την παρουσία τους το πολιτικό και οικονομικό κλίμα.

Αυτό όμως δεν βοηθά την ουσία της διαπραγμάτευσης όπου καταγράφεται απόσταση στο δημοσιονομικό κενό που με την σειρά του επηρεάζει και τις συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο για το χρηματοδοτικό κενό του 2014-2016. Πάντως στην προηγούμενη συνάντηση των δύο ο κ. Βενιζέλος είχε πει ότι είχε συζητηθεί και το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους που θα ανοίξει επισήμως μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και η κυβέρνηση θέλει να το αναδείξει στην νέα μεγάλη εθνική ιδέα ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος από τη συνάντηση δήλωσε ότι ενημέρωσε τόσο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Συζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις. Θα αποστείλουμε αύριο τις προτάσεις που υπολείπονται», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Από την άλλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι “όλα είναι υπό έλεγχο”.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Όλι Ρεν είπε πως εμείς θεωρούμε ότι μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων από τη Eurostat, μπορεί αυτή η συζήτηση για το ελληνικό χρέος να ανοίξει.

Ωστόσο – συμπλήρωσε – αυτό θα το κανονίσουν οι κυβερνήσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ