Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ακόμα βρέχει… τρίποντα στη Βιτόρια (video)

Ένας “εκκωφαντικός” Ολυμπιακός παρέσυρε στο πέρασμά του τους Βάσκους της Λαμποράλ Κούτσα στην Βιτόρια για την 4η αγωνιστική του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν μουδιασμένα και αγχωμένα στον αγώνα, αλλά μετά τα πρώτα 5 αναγνωριστικά λεπτά πάτησαν το γκάζι και… εξαφανίστηκαν. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι το 12-12 και κάπου εκεί μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έμοιαζε ασταμάτητος και σε δημιουργία και σε εκτέλεση. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Σέρτζιο Σκαριόλο σε ένα τάιμ άουτ “Spanoulis is killing us” (σ.σ. Ο Σπανούλης μας σκοτώνει).  Οι “ερυθρόλευκοι” έχτισαν μια διαφορά της τάξεως των 10 πόντων την οποία και διατήρησαν εύκολα μέχρι την λήξη της 1ης περιόδου, 15-26.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου βελτίωσε την άμυνα του και στη Βιτόρια… άνοιξαν οι ουρανοί. Βροχή από τρίποντα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να καταφέρνει να φτιάξει και να διατηρεί μια διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο προσπαθούσε να ανακατέψει την τράπουλα αλλά ο μόνος συμπαραστάτης του ήταν ο Αντρέ Νοτσίονι ο οποίος τελείωσε το ημίχρονο έχοντας σημειώσει 11 πόντους. Με 9/13 τρίποντα και με τον Λοτζέσκι να έχει πετύχει 16 πόντους ήταν λογικό το ημίχρονο να βρει τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 38-59.

“Play together and use your fouls” (σ.σ. Παίξτε ομαδικά και χρησιμοποιήστε τα φάουλ σας), με αυτή τη φράση να επαναλαμβάνεται από τα χείλη του Ιταλού προπονητή των Βάσκων ξεκίνησε το πρώτο τάιμ άουτ που πήρε ο Σέρτζιο Σκαριόλο προσπαθώντας να συμμαζέψει την ομάδα του, η οποία βρέθηκε πίσω με 28 πόντους, 3 λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, 40-68. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και δεν φαινόταν ο τρόπος που ο Ολυμπιακός μπορούσε να χάσει αυτό το παιχνίδι. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με καλή άμυνα και συνολικά 33 ριμπάουντ μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου κατάφερε να συντηρεί τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και τελικά να μπει στο 4ο δεκάλεπτο προηγούμενος με 53-78.

Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού περισσότερο χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε όπως ήταν αναμενόμενο, σε άμυνα και επίθεση. Η Λαμποράλ Κούτσα προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι τέτοιο. Με τη διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων, o Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Σπανούλη, τον οποίο χρησιμοποίησε για 23 μόλις λεπτά. Εντυπωσιακό το ποσοστό του Ολυμπιακού στα τρίποντα που τέλειωσε τον αγώνα με 11/21. Κορυφαίοι για τους “ερυθρόλευκους” οι Λοτζέσκι με 17 πόντους, 3/5 τρίποντα και 22 βαθμούς στη ειδική βαθμολογία της Ευρωλίγκας, Σπανούλης με 13 πόντους και 7 ασίστ και Ντάνστον με 14 πόντους και 7/8 δίποντα. Ο αγώνας τελικά έληξε με τον πρωταθλητή Ευρώπης να παίρνει τη νίκη με 70-89 και να συνεχίζει στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 2-2.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Μάλαγα με σκοπό να πάρει μία ακόμα νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στα πλέι οφ.

Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα του αγώνα

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ