Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Μπαρτζώκας: “Πρέπει να είμαστε στους 8”

Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, εν’ όψη του αγώνα της Πέμπτης με την Μάλαγα στον Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον επερχόμενο αγώνα των πρωταθλητών Ευρώπης, στην “κοιλία” που παρουσίασε η ομάδα αλλά και στον περασμένο αγώνα πρωταθλήματος με τον με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τον Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Στην ομάδα δεν έχει κανείς καμία αμφιβολία και ψευδαίσθηση για το τι είναι το TOP-16. Όλοι μπορεί να νικήσουν όλους. Η νίκη στη Βιτόρια ξεχάστηκε. Αύριο χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για να νικήσουμε μία πολύ σοβαρή ομάδα. Τη νικήσαμε στη πρώτη φάση δύο φορές, αλλά δύσκολα. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία. Για εμάς μετά το διάστημα των τραυματισμών και της αγωνιστικής κρίσης είμαστε καλύτερα στις προπονήσεις και σε όγκο και σε ποιότητα και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους. Πέτγουεϊ, Μουν και Κόλινς είναι σε όλο και καλύτερη κατάσταση. Η Μάλαγα παίζει σε πολύ έντονο ρυθμό με πιεστική άμυνα. Έχει την απουσία του Κάλουγεϊ αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ότι οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν 48 πόντους στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό σε ολόκληρο τον αγώνα και 59 στη Βιτόρια απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα, μόνο σε ένα ημίχρονο.

«Είναι μία ενδιαφέρουσα ερώτηση αλλά άκαιρη. Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τον Παναθηναϊκό. Όλοι προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε σε κάθε είδους παιχνίδι. Υπάρχουν παιχνίδια που έχουμε νικήσει με λίγους πόντους και άλλα με πολλούς. Μας αρέσει να τρέχουμε γιατί έχουμε ταλέντο σε αυτό και αν θέλετε την άποψή μου χρειάζεται περισσότερο ταλέντο για να τρέξεις. Έτσι είναι το μπάσκετ πλέον. Αθλητικό με πολλούς παίκτες στο rotation. Από τότε που ο κύριος Ίβκοβιτς έχτισε την ομάδα και εμείς που τη συνεχίσαμε πέρυσι, δείξαμε τον τρόπο που περνάει πλέον στην Ευρώπη. Θα απαντήσουμε γιατί μας συνέβη αυτό με τον Παναθηναϊκό όταν τον αντιμετωπίσουμε ξανά. Παίζουμε μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη και το έχουμε αποδείξει. Κάθε παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε αν έχει βγεί ο Ολυμπιακός εντελώς από την κρίση και απάντησε:

«Η κρίση δημιουργήθηκε λόγω των τραυματισμών που συνέβησαν σε πολύ δύσκολο διάστημα αγώνων. Γενικά με την επιστροφή του Πέτγουεϊ και την προσθήκη του Μουν οι προπονήσεις έχουν βελτιωθεί ενώ ο Κόλινς έρχεται σιγά-σιγά σε φόρμα και μας κάνει καλύτερους. Πράγματι υπήρξε κρίση, είναι αναπόφευκτο να γίνεται κάτι τέτοιο σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Το συζητήσαμε με τον πιο έμπειρο παίκτη μας τον Σπανούλη από τη Βαρκελώνη στο Μπιλμπάο. Όποια ομάδα πήγαινε από την αρχή ως το τέλος «τρένο» έχανε στο τέλος. Οι ομάδες που δεν περνάνε από δύσκολες καταστάσεις, εκπλήσσονται το δύσκολο χρονικό σημείο. Αν καταφέρουμε και βγούμε αλώβητοι όλα θα πάνε καλά. Προχωράμε μπροστά πλέον και θα δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε».

Μιλώντας για την Μαλάγα ανέφερε τα εξής:

«Ότι κάνεις στην προπόνηση βγαίνει και στο γήπεδο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν θα έχουμε εύκολο έργο αύριο. Να το καταλάβουν και οι φίλαθλοί μας αυτό. Πάμε φάση-φάση. Ότι και να γίνει, νικήσουμε ή χάσουμε θα το ξεχάσουμε αμέσως. Κάποιοι πίστευαν πως με τρία παιχνίδια στην Ελλάδα έχουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σημασία έχει σε τι κατάσταση θα είσαι στα παιχνίδια που πρέπει να νικήσεις για να πάρεις πρόκριση ή τίτλο».

Ενώ σχετικά με το αν έχει κάνει τους υπολογισμούς τους για το ΤΟΡ-16 είπε:

«Εννοείται ότι όταν είσαι σε αυτή τη διαδικασία κοιτάς τι σε συμφέρει και τι όχι. Όμως δεν είναι σωστό γιατί σε αποπροσανατολίζει. Εμείς θα πρέπει να έχουμε στόχο το επόμενο παιχνίδι. Σαν νικητές της Ευρωλίγκας πρέπει να είμαστε στους 8. Αυτή είναι μία ρεαλιστική και ειλικρινής επιδίωξη. Από εκεί και έπειτα, αν είμαστε στα προημιτελικά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας με ή χωρίς πλεονέκτημα έδρας. Καμία ομάδα δε μπορεί να λέει κάτι παραπάνω γιατί είναι ακόμα νωρίς».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ