Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες, σχετικά με το θέμα της φορολόγησης τους, μιας και η Κυβέρνηση  δεν κατάφερε με τις τροπολογίες που προωθεί να τους πείσει να επιστρέψουν στις αγροτικές εργασίες τους.

Στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικο Κέντρο Νίκαιας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα πανελλαδικά μπλόκα των αγροτών, αποφασίστηκε η παράταση των αγροτικών κινητοποιήσεων από σήμερα Σάββατο εώς και Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, από τον κόμβο Νίκαιας εώς τον κόμβο Βιοκαρπέτ απαγορεύοντας την κυκλοφορία οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι στην περιοχή της Λάρισας με τα τρακτέρ τους, με αποτέλεσμα έως και το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης η κυκλοφορία όλων των οχημάτων να διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

Οι τροχονόμοι είναι στην περιοχή για να δίνουν κατευθύνσεις και να διευκολύνουν την κίνηση των αυτοκινήτων.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί κανονικά το προγραμματισμένο συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης το μπλόκο της Νίκαιας ζητώντας τη συμμετοχή και στήριξη διαφόρων φορέων και πολιτών.

agrotes_kinitopoihseisΣύμφωνα με την τελευταία δήλωση των αγροτών οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι καθαρά επικοινωνιακές αγνοώντας βασικά αιτήματα των αγροτών όπως η μείωση του κόστους παραγωγής και το αίτημα για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 20.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

Στα μπλόκα χθες ο Κουτσούμπας

Την ίδια στιγμή, την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των αγροτών εξέφρασε ο γ.γ. του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια και όπως δήλωσε συμμερίζεται απόλυτα τα αιτήματά τους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ