Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

«Φλέγεται» και πάλι το Κίεβο – Εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλώτριας (live εξελίξεις)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι Ουκρανοί εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει από χθες το πρωί έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο στο Κίεβο, στο οποίο συζητείται η συνταγματική μεταρρύθμιση για τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών.

Η κατάσταση είναι πραγματικά εκτός ελέγχου καθώς πάνω από 1000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 25, ανάμεσα τους και αστυνομικοί. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 185 διαδηλωτές έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ενώ 89 εξ αυτών έχουν νοσηλευτεί με διάφορους τραυματισμούς.

Bg0S7weIQAAiD-w

Bg1S4DkCcAAyVcP

Οι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας της πόλης είναι χιλιάδες, ενώ οι σκηνές που εκτυλίσσονται θυμίζουν πεδίο μάχης.

Bg1TzOsCAAEQAm1

Το γύρο μάλιστα του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που απεικονίζει μια γυναίκα, η οποία στέκεται δίπλα σε έναν τραυματισμένο διαδηλωτή, τη στιγμή που η πλάτη του μπουφάν της έχει καεί ολοσχερώς!

3E86C6179EC532C907DDBF63ECA2820D

Δείτε την εικόνα που μεταδίδουν αυτή τη στιγμή τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης

Σοκαριστική δολοφονία διαδηλώτριας (Σκληρές εικόνες)

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ιδιαιτέρα σκληρές. Πρόκειται για πλάνα από την εν ψυχρώ δολοφονία μιας διαδηλώτριας στο Κίεβο. Βίντεο που παραπέμπει σε όσα συμβαίνουν σε συνθήκες απόλυτης αναταραχής.

Ουκρανοί αντικυβερνητικοί βρίσκονται μέσα και γύρω από κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο. Κάποιοι εκ των διαδηλωτών προσπαθούν να απομακρύνουν τα σπασμένα τζάμια από τις πόρτες στην είσοδο του κτιρίου. Τον ήχο των υαλοπινάκων που θρυμματίζονται σπάει μια ριπή. Τυφλά πυρά μέσα στο πλήθος. Ακολουθεί πανικός.

Συγκλονιστικές εικόνες σε Ναό του Κιέβου που μετατράπηκε σε χειρουργείο

Μια συγκλονιστική πράξη ανθρωπιάς απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό φακό αυτές τις μέρες στην Ουκρανία, η οποία προβάλλει έναν τραυματισμένο από τις αιματηρές συγκρούσεις άνδρα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες στο εσωτερικό ενός ιερού ναού.

naos-kievo1

 

naos kievo

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις χθες, χρησιμοποίησαν βομβίδες κρότου-λάμψης και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον του κλοιού των αστυνομικών.

Η αστυνομία μάλιστα απέστειλε τελεσίγραφο στους διαδηλωτές να δώσουν ένα τέλος στο χάος στις 18:00 χθες το απόγευμα, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα υποχρεωθεί να επιβάλει την τάξη «με κάθε έννομο μέσο», όπως και έκανε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ της Τρίτης, όπου εισέβαλε στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.

kievnew3

Οι δρόμοι θυμίζουν πεδίο μάχης, ενώ ισχυρές είναι οι εκρήξεις που ακούγονται από τον καταυλισμό, με τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο πως η νύχτα στην Ουκρανία θα είναι μεγάλη..

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ