Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Έκτακτη επίσκεψη Σαμαρά στο ΥΠΟΙΚ ενόψει Τρόικας

Έκτακτη επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσει στις 18:00 το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενόψει της έλευσης της Τρόικας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένονται στην Αθήνα αύριο και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές αναμένεται να είναι “σκληρές” αναφορικά με την εκταμίευση 10,6 δισ. ευρώ.

Ο “άσσος στο μανίκι” της κυβέρνησης είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, παρ’ όλα αυτά δεν έχει προχωρήσει ούτε μια από τις μεταρρυθμίσεις που «καίνε», καθώς “ανοιχτά” παραμένουν τα θέματα των φαρμάκων, του γάλακτος και των βιβλίων.

Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει δώσει εντολή εδώ και εβδομάδες στους αρμόδιους υπουργούς των υπουργείων Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Πολιτισμού, να βρουν κοινές θέσεις ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στη μάχη με την Τρόικα, έχοντας να επιδείξουν πρόοδο στια απαιτήσεις της.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό τελικά και η κυβέρνηση εκτός από το πρωτογενές πλεόνασμα θα επικαλεστεί την προώθηση του 80% των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Παρόλα αυτά, οι τελευταίες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που στέκονται στις καθυστερήσεις που παρουσιάζει η ελληνική πλευρά στην τελική συμφωνία με την Τρόικα δείχνει ότι οι πιέσεις από την άλλη πλευρά θα είναι ασφυκτική.

Η Τρόικα θα έχει συναντήσεις αύριο, Δευτέρα, το πρωί με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Ανάπτυξης. κ. Κωστή Χατζηδάκη.

 

 



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ