Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

“Θρίλερ” στην Κριμαία (φωτο)

Ισχυρή ένταση επικρατεί στην Κριμαία, καθώς ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι πληροφορίες για κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων από ενόπλους.

Μια μόλις ημέρα μετά τις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών της νέας ουκρανικής ηγεσίας και φιλορώσων οπαδών της απόσχισης της Κριμαίας, το ρωσικό πρακτορείο Interfax μεταδίδει πως ένοπλοι έχουν καταλάβει την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου.

BhdgbbkCIAArpQz

Την ήδη τεταμένη κατάσταση ενέτεινε η απόφαση Πούτιν να θέσει σε επιφυλακή δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, προχωρώντας σε μη ανακοινωθείσα άσκηση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το Interfax μετέδωσε το μήνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook: “Εμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα”.

1821ED1C82605D2FBA831531B875AE98 (1)

Η Ρωσία με τη σειρά της, έχει θέσει σε επιφυλακή δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην πιο ισχυρή κίνησή της κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης με τη Μόσχα να αναφέρει πως  η μέχρι πρότινος μη ανακοινωθείσα άσκηση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στη χώρα. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις που είναι σε επιφυλακή αποτελούνται από 150.000 άνδρες, 880 τανκς και 90 μαχητικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις συγκρούσεις της Τετάρτης έχασαν τη ζωή τους 2 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30.

Η αυτόνομη περιοχή της Κριμαίας,στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας διαθέτει δικό της κοινοβούλιο, πρωθυπουργό και κυβέρνηση, αλλά οι κρίσιμες αποφάσεις για την περιοχή ελέγχονται και λαμβάνονται από την ουκρανική κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ