Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Κατολισθητικό φαινόμενο παρατηρείται στην Ηλεία

Εν Εξελίξει βρίσκονται κατολισθήσεις στο βουνό Κατάκολο της Ηλείας λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων και βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, σκορπώντας έτσι τον πανικό και την ανησυχία ανάμεσα στους κατοίκους.

Σήμερα επισκέφθηκε το Κατάκολο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με κλιμάκιο επιστημόνων της Περιφερείας και έκαναν αυτοψία.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα υπάρξει άμεσα επικοινωνία με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού όπως σημείωσε το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά πιο σοβαρό απ’ ό,τι δείχνει αρχικά. Επίσης, πρόσθεσε, η μελέτη που θα γίνει και οι παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν, θα πρέπει να είναι επιστημονικά επαρκείς και να δίνονται τεχνικά οι πρέπουσες λύσεις.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το κατολισθητικό φαινόμενο μπορεί να εξελιχθεί και σε μεγαλύτερη έκταση και για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε, πρέπει σύντομα να αποκατασταθεί.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε μαζί με το κλιμάκιο επιστημόνων και την περιοχή του Βούναργου, όπου λόγω των κατολισθήσεων προκλήθηκαν ζημιές στον δρόμο και στις δεξαμενές νερού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ