Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών στο Σότσι

Σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.

Τραγούδια, μουσικές και εκατοντάδες χορευτικά είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της τελετής με μότο των Αγώνων το «Spirit in Motion». Το ίδιο δηλαδή με εκείνων της Αθήνας το 2004.

Από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα έχει ξεχωρίσει η εμφάνιση στη σκηνή ενός τραπεζιού που επάνω του είχε ποτήρια κρασιού. Με αυτά ως μουσικό όργανο, ένας μουσικός εκτέλεσε μια μελωδία από το μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Ο Καρυοθραύστης» .

Σε ένα άλλο σημείο, 126 καλλιτέχνες δημιούργησαν τη ρωσική σημαία και οι χορευτές στη συνέχεια ενώθηκαν με μία χορωδία αποτελούμενη από 382 τραγουδιστές. Όλοι μαζί τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Ρωσίας

Υπότιτλοι στα ρωσικά και στα αγγλικά για άτομα με εξασθενημένη ακοή εμφανίζονται σε τέσσερις μεγάλες οθόνες, ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι σχολιαστές παρέχουν περιγραφή της τελετής στους επισκέπτες με προβλήματα όρασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εισιτήρια που πωλήθηκαν για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων ήταν πολύ περισσότερα από εκείνα που πωλήθηκαν για την τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μάλιστα,  δήλωσε σχετικά: «Δεν περίμενα μια τέτοια μανία».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ