Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Η αντιπρόταση ΟΟΣΑ για τους αιώνιους φοιτητές

Με το κλίμα τεταμένο ανάμεσα σε ΑΕΙ και  κυβέρνηση, για το θέμα των “αίωνιων” φοιτητων, επανέρχεται η πρόταση του ΟΟΣΑ για το θέμα, και προβλέπεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η πρόταση αυτή, προτείνει όχι την διαγραφή αλλά την “τιμωρία” των αιώνιων φοιτητών. Πιο συγκεκριμένα, κάνει λόγο για επιβολή διδάκτρων σαν «πρόστιμο» για τους αιώνιους σπουδαστές, αλλά και κατάργηση της δωρεάν διανομής των φοιτητικών συγγραμμάτων και αντικατάστασή της με κουπόνι αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων.

Πρόκειται για πρόταση που υπήρχε στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας από την εποχή της θητείας της Αννας Διαμαντοπούλου, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος». Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ μπορεί να επανέλθουν στο προσκήνιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, με δεδομένη την κόντρα ανάμεσα σε πρυτάνεις και κυβέρνηση που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Για να εφαρμοστεί η αυτόματη διαγραφή πρέπει να συναινέσουν οι πρώτοι, κάτι που από τις πρώτες αντιδράσεις τους φαίνεται πως δεν είναι στις προθέσεις τους

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ