Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Σε επαφή ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής με ΗΠΑ

Ο  κ. Οζερσάι  εξετάζει τον ρόλο που θα διαδραματίσει  η διεθνής διπλωματία στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, δήλωσε πως η διαδικασία αυτή  δεν είναι παιχνίδι και η πιθανότητα να φτάσουμε σε μια συμφωνία ανήκει στους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους.

Επίσης, τόνισε τη σημασία να τεθεί ένα όραμα για ένα υγιές αποτέλεσμα, καθώς  διαμορφώνονται οι βασικές παράμετροι της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Κίπρις”, ο κ. Οζερσάι μετά τη συνάντησή του με το Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, υπεύθυνο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν στη Νέα Υόρκη μετέβη χθες το απόγευμα στην Ουάσινγκτον όπου σήμερα θα έχει επαφές, θα μιλήσει σε εκδήλωση του στο Ινστιτούτο Τουρκικών Μελετών με θέμα τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ενώ απόψε θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Οζερσάι τόνισε τη σημασία, ενώ διαμορφώνονται οι βασικές παράμετροι της διαδικασίας, να τεθεί ένα όραμα για ένα υγιές αποτέλεσμα. «Στο τέλος της ημέρας εάν δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με μια έκπληξη, πρέπει να είμαστε η πλευρά που θα καθορίζει τη διαδικασία με μια ενεργό διπλωματία σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ