Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αλβέρτης: “Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει ποτέ!” (video)

Γράφει ο Δημήτρης Μαρμαράς

Στην εβδομαδιαία εκπομπή της Ευρωλίγκας μίλησε για πρώτη φορά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σαν προπονητής του Παναθηναϊκού, σε ένα ειδικό αφιέρωμα για τους “πράσινους”, τον “Φράνκι” αλλά και την επιστροφή του Ζέλικο Ομπραντόβιτς στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε μεταξύ άλλων: «Αν σκεφτείτε πως ήρθα στον Παναθηναϊκό, όταν ήμουν 16 ετών και τώρα είμαι σχεδόν 40, καταλαβαίνετε ότι έχω περάσει περισσότερη από τη μισή ζωή μου σε αυτόν τον οργανισμό. Έχω ζήσει πολλές εκπληκτικές στιγμές ως παίκτης και ως τιμ μανατζερ. Ελπίζω να συνεχίσω να τις ζω, ως προπονητής. Το ταξίδι ξεκίνησε όταν υπέγραψα πρώτη φορά στον ΠΑΟ. Είχα την τύχη να κλείσω την καριέρα μου, με έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω. Αν κάποιος ξέρει τι είναι πίεση και ικανοποίηση σε αυτήν την ομάδα, πιστεύω πως είμαι εγώ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικά σε κάθε ματς. Στο μυαλό του κόσμου, αλλά και το δικό μου, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει»

Ο Αλβέρτης μίλησε για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και είπε: «Δεν είναι πολλοί οι παίκτες στην Ευρώπη που ‘χουν την ευκαιρία να παίζουν μπροστά σε 20.000 κόσμου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα, για κάθε αθλητή, να παίζει σε τόσο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα μέρος. Το άλλο είναι ότι οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σε αυτό που γίνεται στο παρκέ. Να κάνουμε, όσο καλύτερα μπορούμε»

Όσο αφορά στη φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ανέφερε: «Πρέπει να τρέξουμε περισσότερο και να έχουμε υψηλότερο σκορ. Πρέπει να δίνουμε το 100%. Να έχουμε πάθος και θέληση. Να παίζουμε ελεύθερα, να παίζουμε σκληρά και μετά το παιχνίδι να είμαστε ευχαριστημένοι ότι δώσαμε ό,τι είχαμε. Βέβαια, το να το λες είναι εύκολο. Το σημαντικό είναι να το κάνεις στο γήπεδο. Μπορώ να καταλαβαίνω πώς νιώθουν οι παίκτες, σε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές και τι περιμένουν να ακούσουν από τον προπονητή. Όχι μόνο τις τακτικές, αλλά και σε ζητήματα ψυχολογίας»

Ο εμβληματικός “Φράκνι” μίλησε και για τον Ζέλικο Ομπραντόβιτς λέγοντας: «Περάσαμε 13 χρόνια με τον κόουτς. Είναι καλός φίλος, ένας άνθρωπος που σέβομαι, που μου αρέσει και που πάντα θα είναι στην καρδιά μου. Εύχομαι να έχω την υπομονή του και τη θέληση του για να νικά κάθε ματς»

Για τον Παναθηναϊκό μίλησε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είπε: «Νοιώθω ότι είναι σπίτι μου, ήμουν εδώ για 13 χρόνια, προφανώς τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, η καρδιά μου είναι εδώ και θα πάντα θα είναι, και φυσικά το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ συναισθηματικά φορτισμένο για μένα»

Ο Ομπράντοβιτς μιλώντας για τον Αλβέρτη είπε: «Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος και παίκτης οπού καταλαβαίνει το παιχνίδι. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ποτέ ο Αλβέρτης να γίνει προπονητής, είναι μια έκπληξη για μένα, αλλά έχει ταλέντο, καταλαβαίνει το παιχνίδι, όλα εξαρτώνται από το αν είναι έτοιμος να συνεχίσει σε αυτή τη δουλειά , και αν είναι έτοιμος του εύχομαι να κερδίσει ότι κέρδισε σαν παίκτης»

Για τον προπονητή Αλβέρτη μίλησε και ο Μαικ Μπατιστ: «Ο Φράγκι ξέρει μπάσκετ και τι είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέρει τους τίτλους που έχει αυτή η ομάδα και τι πρέπει να διεκδικεί κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τους παίκτες ή την ομάδα. Η επιτυχία του παρελθόντος, μας δείχνει το μέλλον. Τα πηγαίνει μια χαρά. Όλοι τον στηρίζουμε. Ανέλαβε σε δύσκολη περίοδο και έως τώρα χειρίζεται μια χαρά την κατάσταση»

Δείτε την εκπομπή της Ευρωλίκας (το κομμάτι που αφορά στον Παναθηναϊκό είναι στο 11:23)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ