Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Κυρώσεις στις δυτικές κυβερνήσεις από τη Ρωσία

Με δικές της κυρώσεις απαντά στις κυρώσεις της Δύσης η Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Εξωτερικών.

«Όπως είναι φυσικό, τέτοιες πράξεις δεν πρέπει να μείνουν χωρίς αντίδραση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, επικαλούμενος το πρακτορείο RIA.

«Η ρωσική πλευρά έχει λάβει μέτρα ως απάντηση, που σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζουν (τις δυτικές κυρώσεις)» προσθέτει ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ωστόσο, το υπουργείο δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των κυρώσεων, ούτε δημοσίευσε λίστα αξιωματούχων που αυτές αφορούν.

ΗΠΑ και ΕΕ έχουν επιβάλει δύο γύρους κυρώσεων: απαγόρευση χορήγησης βίζας και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε ρώσους αξιωματούχους, βουλευτές και συμμάχους του Βλαντιμίρ Πούτιν, ως τιμωρία για την κατάληψη της Κριμαίας.

Νωρίτερα, η Ρωσία απέρριψε τους ισχυρισμούς της Δύσης σύμφωνα με τους οποίους έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία, σημειώνοντας ότι οι δυτικοί ηγέτες είτε δεν είναι καλά πληροφορημένοι για το θέμα, είτε το αντιμετωπίζουν κακόπιστα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ