Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σήμερα ο Μπαλτάκος

Το κατώφλι του γραφείου της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλλιόπης Νταγιάντα αναμένεται να περάσει σήμερα, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, προκειμένου να καταθέσει σχετικά το βίντεο της συνομιλίας του με τον Χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαγνητοσκοπήθηκε η συζήτηση, ενώ ήδη ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Η κλήση του Π. Μπαλτάκου εντάσσεται στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου.

Η εισαγγελέας έχει ζητήσει με έγγραφό προς τη Βουλή, τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Εντός της εβδομάδας η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε το σχετικό αίτημα την Πέμπτη, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα» και για «μείζον θεσμικό θέμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ