Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Σύλληψη ιερόσυλων που λήστεψαν 2 εκκλησίες στην Αμφιλοχία

Ένας 20χρονος που έπεσε σε μπλόκο ανδρών από το αστυνομικό τμήμα Εμπεσού στην Αμφιλοχία, ήταν ο οδηγός ενός μοτοποδηλάτου που αποδείχθηκε ότι έχει κλαπεί από έναν 67χρονο πριν από οχτώ ημέρες στην Αρτά. Ωστόσο η εξιχνίαση αυτής της κλοπής οδήγησε τους αστυνομικούς στην διαλεύκανση δύο άλλων ληστειών σε εκκλησίες και στη σύλληψη των δραστών.

Ο νεαρός Έλληνας που ανακρίθηκε, ομολόγησε τις διαρρήξεις που είχε διαπράξει τη Δευτέρα του Πάσχα μαζί με έναν 31χρονο Αλβανό στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Χρυσορράχη Αμφιλοχίας και το ναό της Αγίας Παρασκευής στην Περδικορράχη Άρτας. Και στις δυο περιπτώσεις, οι δράστες είχαν παραβιάσει τα παγκάρια και είχαν αρπάξει άγνωστο ποσό από την πρώτη εκκλησία και 150 ευρώ από τη δεύτερη.

Η σύλληψη του 20χρονου δεν έγινε δυνατή λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ παράλληλα η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κλοπές υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Αντίθετα, ο αλλοδαπός συνεργός του συνελήφθη λόγω παράνομης διαμονής στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου. Έτσι, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής του απέλασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ