Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τουρκία: Σχεδόν 75 εκατ. κυβικών νερού θα μεταφερθούν στα Κατεχόμενα

Ο Τούρκος Υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου, ευελπιστεί ότι θα μεταφερθεί φέτος στη κατεχόμενη Κύπρο, η ποσότητα των 75 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, και προσθέτει: “μακάρι στην Κύπρο φέτος να είναι η αρχή μας νέας εποχής από κάθε άποψη”.

Σε συνάντησή του με τον λεγόμενο “υπουργό περιβάλλοντος και φυσικών πηγών” του ψευδοκράτους Χαμίτ Μπακιρτσί, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ως Υπουργείο έδωσαν κάθε στήριξη στο ψευδοκράτος, προσθέτοντας ότι έχει ολοκληρωθεί το βασικό μέρος του “έργου του αιώνα”, όπως αποκαλούν το έργο μεταφοράς νερού στα Κατεχόμενα.

“Εμείς φέτος μακάρι να δώσουμε στην Κύπρο 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Δεν θα μείνουμε μόνο στο να στείλουμε το νερό στην Κύπρο, θα το μεταφέρουμε και στη Λευκωσία, και στην Αμμόχωστο, και στην Κερύνεια και στο Ριζοκάρπασο. Ένα μέρος μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί και για άρδευση. Μακάρι φέτος στην Κύπρο να είναι η αρχή μιας νέας εποχής από κάθε άποψη. Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, μακάρι να δώσουμε το νερό”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Επιπλέον ο Βεϊσέλ Έρογλου επεσήμανε ότι έχει αρχίσει και η διαδικασία της δεντροφύτευσης στα Κατεχόμενα. Όπως είπε ξεκίνησαν εργασίες για φύτευση αμυγδαλιών και χαρουπιών που είναι είδη αρκετά κερδοφόρα.

“Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα χαρούπια μας. Λόγω του κλίματος εκεί είναι κατάλληλη η καλλιέργειά τους. Έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία γι` αυτό το θέμα”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ