Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

“Θρίλερ” σε νησίδα της Θήρας

Περιπέτεια που θα θυμούνται για καιρό έζησαν οι 190 επιβάτες του επιβαταγωγού-οχηματαγωγού πλοίου “Πρέβελης”, το οποίο τα ξημερώματα του Σαββάτου προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι, στη Θήρα, απέναντι από το Ακρωτήρι Σαντορίνης, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Αμέσως επικράτησε πανικός και παρ’ όλο που δεν σημειώθηκε εισροή υδάτων, για προληπτικούς λόγους, οι επιβάτες φόρεσαν σωσίβια και βρίσκονταν στα καταστρώματα.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Μήλος-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο και είναι φορτωμένο με 32 φορτηγά, 19 ΙΧ οχήματα, 2 λεωφορεία και 6 δίκυκλα.

Περίπου στις 06:40 το πρωί του Σαββάτου το «Πρέβελης» αποκολλήθηκε από τη βραχονησίδα και με χαμηλή ταχύτητα άρχισε να πλέει προς το λιμάνι της Σαντορίνης, όπου έφτασε λίγο μετά τις 07:00, προκειμένου να ελεγχθεί το εύρος των ζημιών, καθώς επίσης και το γεγονός αν μπορεί να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσάραξη στη βραχονησίδα έγινε λίγο πριν το πλοίο καταπλεύσει στο λιμάνι της Σαντορίνης υπό συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ