Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Η συνταγή της… ασχήμιας!

Normal
0

false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, όμως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες ή συμπεριφορές που επιλέγουμε να έχουμε, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στο πόσο όμορφοι δείχνουμε.

Βάσει επιστημονικών ερευνών, οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι κάτι αφηρημένο και αόριστο, αλλά ευρήματα μελετών και δεδομένα. Δείτε λοιπόν τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε, προκειμένου να παραμείνετε όσο το δυνατόν ωραιότεροι!

Να κρατάτε κακία

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Journal of Behavioral Medicine», η μνησικακία αυξάνει τη δραστηριότητα των νευρώνων, με επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου μας. Παράλληλα, αυξάνει το άγχος, το οποίο με τη σειρά του ανεβάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό μας, συμβάλλοντας στην αύξηση του σωματικού μας βάρους, της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα μας.

Να τρώτε πολλά γλυκά

Η αγαπημένη των περισσοτέρων, ζάχαρη, ενεργοποιεί μια διαδικασία που καταστρέφει την ελαστικότητα του δέρματος, κάνοντας τις όποιες ρυτίδες έχουν εμφανιστεί ακόμα πιο έντονες.

Να τρίβετε τα μάτια σας…

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο. Όταν τρίβουμε τα μάτια μας διασπάμε το κολλαγόνο γύρω από την περιοχή και σπάμε τα ευαίσθητα τριχοειδή αγγεία, προκαλώντας ρυτίδες.

Να κοιμάστε με το πρόσωπo στο μαξιλάρι

Πιέζοντας το πρόσωπό μας στο μαξιλάρι κατά τη διάρκεια του ύπνου, το δέρμα μας τραυματίζεται. Με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνιμες ρυτίδες, ενώ επειδή η κυκλοφορία του αίματος στο τμήμα του προσώπου που πιέζεται, διαταράσσεται, μπλοκάρεται η ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται.

Να μην πίνετε νερό

Χωρίς το νερό, το δέρμα μας αφυδατώνεται, τα κύτταρα του δέρματος δεν μπορούν να αναζωογονηθούν και έτσι προκαλείται ξηρότητα. Κατά συνέπεια, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και η εμφάνιση ρυτίδων είναι πιο εύκολη.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ