Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}
Η διατροφή μας περιλαμβάνει σχεδόν καθημερινά τροφές που περιέχουν (έμμεσα ή άμεσα) δηλητήρια και τοξικές ουσίες, οι οποίες σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο!
Οι παρακάτω πληροφορίες για αγαπημένες τροφές που βρίσκονται καθημερινά στα πιάτα μας, θα σας κάνουν να θυμηθείτε το σοφό «παν μέτρον άριστον» και ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι εντελώς άκακο!
Ντομάτα
Το φυτό της ντομάτας περιέχει μια ιδιαίτερα τοξική ουσία που προκαλεί στομαχικές διαταραχές, η οποία βρίσκεται σε αφθονία στο βλαστό και στα φύλλα, αλλά – ευτυχώς – όχι στον καρπό.
Μήλο
Ο καρπός του είναι ασφαλής, ωστόσο τα κουκούτσια του μήλου περιέχουν κυάνιο.
Τσίλι
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, που σε μεγάλη δόση μπορεί ακόμη και να σκοτώσει. Ωστόσο η ποσότητα της ουσίας στις πιπεριές αυτές είναι σχεδόν αμελητέα.
Κεράσια
Τα κουκούτσια των κερασιών περιέχουν στον πυρήνα τους υδροκυάνιο, για αυτό και κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να τα κρατάμε για πολλή ώρα στο στόμα μας.
Πατάτα
Η πατάτα περιέχει τη χημική ουσία glycoalkaloid η οποία μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για να την αποφύγετε πετάξτε τελείως τις πατάτες που έχουν πρασινίσει και αυτές που έχουν βγάλει φύτρες, αντί να κόβετε μόνο το χαλασμένο μέρος του καρπού.
Πηγή: iefimerida.gr