Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Δικαίωση για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Απόφαση που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε το Μονομελες Πρωτοδικείο της Αθήνας, λίγες ώρες ουσιαστικά πριν ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή, η περίοδος της διαθεσιμότητάς τους και από την επομένη θα βρίσκονταν εκτός δημοσίου τομέα.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Γιάννη Καρούζο έκανε δεκτή την αγωγή τους με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη η διαθεσιμότητα τους αφού όπως ανέφεραν ισοδυναμεί με απόλυση. Ακόμη βέβαια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η απόφαση κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι.[/quote_text]

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα διατάσσει την επαναπρόσληψη τους και πως ουσιαστικά αποδέχεται το επιχείρημα των καθαριστριών ότι η διαθεσιμότητα ισούται με απόλυση και είναι αντισυνταγματική αφού πρόκειται για εργαζομένους του στενού δημόσιου τομέα.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο είχαν προσφύγει 397 καθαρίστριες, από το σύνολο των 465 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος “ύστερα από την απόφαση- σταθμό, στον στενό δημόσιο τομέα, όπως είναι το ΥΠ.ΟΙΚ, τίθεται εκ ποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ