Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης. Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 15.30 συγκεντρώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στο προεδρικό Μέγαρο, προκειμένω να ορκιστεί ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Κάρολος Παπούλιας και Αντώνης Σαμαράς στήθηκαν δίπλα δίπλα για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης[/quote_text]

orkomosia

Όταν υπέγραψαν όλοι οι υπουργοί, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς πήρε παράμερα το νεο υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια και επί ένα πεντάλεπτο μιλούσαν σε έντονο ύφος.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Αφού υπέγραψαν οι νέοι υπουργοί πήραν το δρόμο για τη Βουλή καθώς εκεί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο.[/quote_text]

«Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον»

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο έλαβε χώρα λίγο μετά τις 16.30, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς να είναι «σιδεροκέφαλοι», ενώ έπειτα άρχισε να εξήρει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Ο ίδιος είπε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα επιτελέστηκε έργο πολύ σημαντικό, ενώ «πολλοί λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε».[/quote_text]

Ο κ. Σαμαράς μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «η Ελλάδα έκανε άλμα, άλμα μπορστά, ακόμη κι αν μερικοί μικρόψυχοι συνεχίζουν να το αρνούνται. Εδώ θα γίνουν αλλαγές, θα επιταχύνουμε κι άλλο τους ρυθμούς μας».

Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «φυσικά και φάνηκαν κάποιες αδυναμίες, αλλά το συνολικό αποτελέσμα είναι θετικό και αυτό δεν το πιστώνεται μόνο η κυβέρνηση, αλλά όλη η χώρα, που είνναι πολύ πιο δυνατή σε σχέση με δύο χρόνια πριν».

 

 

 

«Πριν από δύο χρόνια θέλαμε να αποτρέψουμε την καταστροφή, σήμερα είμαστε δυνατοί» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ενώ συμπλήρωσε πως «το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν εξαιρετικά σημαντικό, από όλα τα πρόσωπα, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν σήμερα στη νεά κυβέρνηση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ