Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Στο Μαξίμου Λοβέρδος και Μητσοτάκης

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ Ανδρέα Λοβέρδου και Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι μεταβαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσει το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι πρέπει να τηρηθεί η έως τώρα συμφωνία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500 (από σύνολο 1.136), ώστε οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις τη διετία 2013-2014.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος – νέος υπουργός Παιδείας-  ζητεί πλήρωση των οργανογραμμάτων των Πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις, άποψη με την οποία είχε συνταχθεί και ο προκάτοχός του κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Ανδρέα Λοβέρδο να παραιτείται από το υπουργείο σε περίπτωση που αναγκαστεί να υπογράψει απολύσεις, ενώ ο ίδιος ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο μετά τις 10.30, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πάρουν την τελική απόφαση για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών των ΑΕΙ, καθώς την Κυριακή λήγει η προθεσμία, με αποτέλεσμα να ανοίγει η πόρτα εξόδου για περίπου 400 υπαλλήλους σε ΑΕΙ σε όλη τη χώρα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ