Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Δείτε τους επιχειρηματίες που θα διοχέτευαν 1,1 τόνους ηρωίνης στην Ελλάδα (φωτο)

Αποκαλύπτουμε τα ονόματα των επιχειρηματιών, στη βίλα των οποίων βρέθηκαν τα 500 από τα 1100 κιλά ηρωίνης, η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που πιάστηκε ποτέ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για τον Νίκο Σταματιάδη, ο οποίος είχε έρθει πριν από χρόνια από τη Νότια Αφρική όπου ζούσε και δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο διαμαντιών και πολύτιμων λίθων και τον εφοπλιστή Μιχαήλ Γιαννουσάκη που διαθέτει δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι.

Ο Σταματιάδης γνωστός στους αριστοκρατικούς κύκλους της Αθήνας έπαιζε μεγάλα στοιχήματα σε παρτίδες τάβλι με πάμπλουτους διάσημους κοσμικούς της πρωτεύουσα και συνήθως… έχανε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στο σπίτι του Νίκου Σταματιάδη στη Φιλοθέη στις 12 το βράδυ. Το οίκημα βρίσκεται στη Φιλοθέη στην οδό Αθανασίου Διάκου, απέναντι από το σπίτι του Θεοχαράκη και του Δαβίδ.

villa_narotika_2Η βίλα της οδού Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη είναι ιδιοκτησία της κόρης του εμπόρου διαμαντιών, ο οποίος έχει πεθάνει. Η 40χρονη ήταν παντρεμένη με τον συνομήλικο συλληφθέντα Μιχαήλ Γιαννουσάκη , ο οποίος επικαλείται ότι το αντικείμενο της δουλειάς του είναι τα ναυτιλιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος εφοπλιστής (για κάποιους που γνωρίζουν επισήμως ήταν άνεργος) βρισκόταν τα τελευταία χρόνια στο Ντουμπάι και φέρεται να κατέχει 4 δεξαμενόπλοια. Με την κόρη του εμπόρου διαμαντιών απέκτησαν δύο παιδιά. Όμως το ένα σκοτώθηκε πριν από δύο χρόνια σε ατύχημα με μοτοσικλέτα. Ο άλλος γιος ηλικίας 14 ετών, αν και ανήλικος, συνελήφθη ενώ οι ράμπο της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, πέρασαν χειροπέδες στον νυν σύντροφο της ιδιοκτήτριας της βίλας, την 75χρονη μητέρα της και στην οικιακή βοηθό.

Στη βίλα τη στιγμή της επιχείρησης βρίσκονταν 15 πάνοπλοι “μπράβοι”, παρ’ όλα αυτά οι «ράμπο» της δίωξης ναρκωτικών με αστραπιαίες κινήσεις κατάφεραν να τους αιφνιδιάσουν και να εισβάλουν στη βίλα.

Μετά από έρευνες στην αποθήκη του σπιτιού εντοπίστηκαν περισσότερα από 500 κιλά ηρωίνης. Οι «ράμπο» της δίωξης ναρκωτικών προχώρησαν στη σύλληψη των δύο θυγατέρων και των γαμπρών του Νίκου Σταματιάδη. Ένας εκ των οποίων είναι ο εφοπλιστής Γιαννουσάκης Μιχαήλ ο οποίος βρέθηκε στη βίλα μαζί με τον 15χρονο γιο του.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του κυκλώματος μετά από συστηματική παρακολούθηση.

Δύο ύποπτα οχήματα σταθμευμένα έξω από τη βίλα οδήγησαν τους αστυνομικούς στην αποθήκη στο Κορωπί όπου το κύκλωμα έκρυβε 600 κιλά ηρωίνης. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έδωσαν εντολή να γίνει έρευνα στην οικία Σταματιαδη.
Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 1100 κιλά ηρωίνης η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ, ενώ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 11 μέλη του κυκλώματος.

Η διαδρομή της ηρωίνης

Η ηρωίνη ερχόταν οδικώς με νταλίκες, τοποθετημένη σε ειδικές τρύπες. Περνούσε τα σύνορα με την Ελλάδα και στη συνέχεια κατέφτανε στη βίλα της Φιλοθέης, όπου βρέθηκαν κατά την επιχείρηση 500 κιλά της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.
Εν συνεχεία μεταφερόταν με πολυτελή τζιπ σε σάκους στο συσκευαστήριο το οποίο βρισκόταν στο Κορωπί για να πάρει το δρόμο για τις ευρωπαϊκές χώρες.
Η δράση του κυκλώματος είχε μπει image.ashxστο στόχαστρο της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών εδώ και έξι μήνες, με την DEA σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αρχές είχε βάλει πομπούς στα πακέτα ηρωίνης και να παρακολουθεί την πορεία τους, ώστε να καταγραφούν όλες οι λεπτομέρειες πριν το «πράσινο» φως για την επιχείρηση. Σε αυτή μετείχαν εκτός από άνδρες του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού και Αμερικανοί «Ράμπο» της DEA. Το βράδυ της Πέμπτης, λιμενικοί που παρακολουθούσαν τη βίλα του εμπόρου διαμαντιών στην οδό Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη, εντόπισαν δύο αυτοκίνητα να βγαίνουν από το γκαράζ της κατοικίας με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η γιγάντια επιχείρηση.
Ο Τούρκος «εγκέφαλος» της σπείρας, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω παραπληγίας. Οι αρχές βρίσκονται στην αναζήτηση τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, μεταξύ των οποίων και του Αλβανού που λειτουργούσε ως σύνδεσμος με άλλες χώρες, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράνομο τζόγο.

syllipsi-filothei-660Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ