Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Νιγηρία: Βομβιστική επίθεση σε φιλάθλους του Μουντιάλ

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, το βράδυ από έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σ” ένα κέντρο στο οποίο προβάλλονταν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Νταματούρου, στη βόρεια Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα ιατρική πηγή προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ενώ δημοσιογράφος του Ρόιτερς μέτρησε τουλάχιστον 13 πτώματα στο νοσοκομείο της πόλης, ανάμεσα στα οποία και μικρών παιδιών, καθώς και τουλάχιστον 20 τραυματίες.

«Παραλάβαμε 21 πτώματα και 27 τραυματίες» μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη συνοικία Νάγι-Νάμα, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή στο νοσοκομείο Σάνι Αμπάσα.

Σύμφωνα με κατοίκους, η βόμβα ήταν κρυμμένη σ” ένα μηχανοκίνητο ρίκσο που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το κέντρο, όπου πλήθος ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει σε μια γιγαντοοθόνη το ματς Βραζιλία-Μεξικό.

Πάντως μερικοί από τους τραυματίες είπαν στο Ρόιτερς πως η έκρηξη ήταν έργο καμικάζι βομβιστή, ενώ άλλοι είπαν πως ο δράστης άφησε ένα μηχανισμό μπροστά από το κέντρο και στη συνέχεια διέφυγε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ