Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Lasan: Γεύσεις βγαλμένες απ’ τον παράδεισο!!!!

Γράφει η Αλεξία Αποστολίνα

lasan-1

Ο τίτλος σίγουρα σας δίνει να καταλάβετε πως αναφερόμαστε σε ένα θρυλικό Ινδικό εστιατόριο στην καρδιά του Birmingham της Αγγλίας. Το όνομα του πρωτότυπο μιας και σημαίνει σκόρδο στα ινδικά, και η άψογη αισθητική χώρου και γεύσεων το κατατάσσει σε ένα από τα πιο τοπ ινδικά restaurants.

Η ιδέα ξεκίνησε 12 χρόνια πριν όταν ο διάσημος σεφ Ακτάρ Ισλάμ δημιούργησε μια παντοδυναμία γεύσεων με υλικά κορυφαίας ποιότητας αλλά και foodstyling. Ο χώρος απλάclassicchic με μοντέρνες αλλά και vintage λεπτομέρειες , και τα πιάτα απλά κομψοτεχνήματα που και μόνο στο αντίκρισμα τους μας κάνουν να πιστεύουμε πως πρόκειται για έργα τέχνης. Ο συνδυασμός πολυτελών υλικών, πρωτοποριακών γεύσεων αλλά και ο περίτεχνος σχεδιασμός των πιάτων σαγηνεύουν και μας ταξιδεύουν σε παραμύθι του ουρανίσκου.

Μιας και μπήκε λοιπόν το δροσερό καλοκαίρι, ο πολυβραβευμένος σεφ Ακτάρ, δημιούργησε ένα μενού θαλασσινών που υπόσχεται βραδιές παραδεισένιες. Ένα από αυτά λοιπόν είναι ο βασιλιάς του βυθού , ο αστακός ο οποίος συνοδεύεται από υπέροχες χρυσαφένιες πατάτες με σαφράν , κροκέτες αστακού σερβιρισμένος με εξωτική αρωματική σούπα bisque. Ένα άλλο υπέροχο πιάτο είναι το σκουμπρί μαγειρεμένο με mooli δηλαδή λευκό Ραπανάκι με ασιατική εξωτική χροιά, σαλάτα ινδικών λαχανικών kachumbar σε συνδυασμό με μια φρέσκια καπνιστή καραβιδοκροκέτα μας κάνουν κυριολεκτικά να τρελαινόμαστε από μια τέτοια τέχνη γεύσεων!

Φυσικά ένα τέλειο δείπνο πρέπει να συνδυαστεί με ένα τέλειο γλυκό! Ο σεφ μας έχει προνοήσει λοιπόν! Πρόκειται για ένα εξωτικό επιδόρπιο με raspberries συνοδευόμενα με την κλασική πουτίγκα γεμισμένη με αρωματική κρέμα custard και αρωματισμένα με Κάρδαμο, μαρμελάδα αλλά και την περίφημη ελβετική μαρέγκα, δημιουργούν το πιο θεϊκό γλυκό που υπάρχει! Για μια αξέχαστη εμπειρία γεύσεων επισκεφθείτε το Lasan στο Birmingham αλλά μέχρι τότε; Αναμένουμε την άφιξη του Ακταρ στην Ελλάδα για να μας μάθει τα μυστικά της επιτυχίας! Γιατί το καλό φαγητό είναι always in … Fashion!!!!

The butterpoachedlobster

lasan-2

Seaweedcuredmackerel

lasan-3

Berry dessert &queen of puddings

lasan-4

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον σεφ Ακτάρ Ισλάμ !!!

Πηγή: www. Lasan. Co. Uk

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ