Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Με μπλακ άουτ απειλούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Μαζικά μπλακ άουτ ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις μονάδες της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας μάλιστα στις 12 το βράδυ της Τετάρτης.

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα. “Σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος θα υπάρξει απεργία” προσθέτει ο κ. Μάστορας.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κοζάνης διοργανώνει το πρωί της Πέμπτης απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοζάνης και το βράδυ της Παρασκευής συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

Ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ “Σπάρτακος” Σάκης Μάστορας, μιλώντας  στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισε πως εφόσον το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

Σκληρή απάντηση από την κυβέρνηση

“Πονοκέφαλο” έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η απόφαση των συνδικαλιστών για μπλακ άουτ μεσούσης της τουριστικής περιόδου και ενόψει καύσωνα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι “σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει”.

Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους. Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό”, πρόσθεσε η κα Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναρωτήθηκε αν θα έχουμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα χρήματα για να πηγαίνουν ταξίδια και πρόσθεσε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη ΝΑ Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ