Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Επιστολή λατρείας στον Φύρερ από τον Παππά (φωτο)

Τιμές και σέβη προς ένα από τα σημαντικότερα μέλη των Ναζί εξέφραζε στα νιάτα του ο νυν προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, όπως προκύπτει από έγγραφα της δικογραφίας για την εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για μια επιστολή που εστάλη τον Ιούνιο του 1989 από τον Χρ. Παππά προς τον Λεόν Ντεγκρέλ (1906 – 1994) Βέλγο πολιτικό, δημοσιογράφο – προπαγανδιστή από τη Βαλλονία, ιδρυτή του Ρεξιστικού κινήματος που εξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα, το οποίο κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δημιουργώντας τη “λεγεώνα των Βαλλόνων” προσχώρησε στα Waffen SS, συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή της γερμανικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση, στο ανατολικό μέτωπο.

Οι επιστολές που αντάλλαξαν οι δυο άνδρες προκαλούν σοκ, κυρίως αυτή του κατηγορούμενου βουλευτή.

Ξενικά με τη φράση “ήρωα στρατηγέ” και την δήλωση του ιδίου και των συντρόφων του της Χρυσής Αυγής για αιώνια πίστη στον Φύρερ Χίτλερ και τα ιδεώδη του για μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ” ενώ μεταφέρει και τα “ιδιαίτερα σέβη του αρχηγού της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου”. Δεν παραλείπει βέβαια να βρωντοφωνάξει “ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική ΝΙΚΗ” θυμίζοντας το σύνθημα της “28ης SS” : “ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΗ-ΝΙΚΗ”.

Το Σεπτέμβριο του 1989 έρχεται η απάντηση του παρασημοφορημένου και επίλεκτου αντισυνταγματάρχη των SS, οπότε και του ζητεί ημερομηνίες για να συναντηθούν. Μάλιστα, μεταφέρει και στιχομυθία που λέει πως έχει με την Χίτλερ: “Τι ήταν;” ρώτησα κάποτε τον Χίτλερ και μου απάντησε ξεκάθαρα “Εγώ είμαι έλληνας”. Και συνεχίζει : “Θυμηθείτε τον θαυμασμό με τον οποίο ο Χίλτερ έβλεπε την Ακρόπολη”.

Τελικά οι δύο άντρες συναντήθηκαν τον Ιανουάριο του 1992, όπως προκύπτει από φωτογραφία τους η οποία επίσης περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Σε αυτή υπάρχει η αφιέρωση : “Στον πολύ καλό μου φίλο Χρήστο Παππά και σε όλους τους Έλληνες συντρόφους. Ιανουάριος 92”.

1-1-1

1-2

1-3

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ