Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ο υπ. Ανάπτυξης μιλάει για τη δουλειά του και για όσους τον κατηγορούν

Σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Alpha 98.9 “Αντιθέσεις”, ο υπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος μίλησε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ για τη δουλειά του στο Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και για όσους τον κατηγορούν.

Όσον αφορά την απόφαση του να ανοίξει τα μαγαζιά για 52 Κυριακές δήλωσε ότι, “Εμείς θα κοιτάξουμε το δημόσιο συμφέρον της χώρας. Η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός άρα τα μαγαζιά θα ανοίγουν σε τουριστικά κέντρα, όπως αυτό της Αθήνας. Όσον αφορά αυτούς που προβληματίζονται για τη Θεία Λειτουργία τα μαγαζιά θα ανοίγουν στις 11.”

“Ο καθένας έχει την ελευθερία να διαλέξει αν θα ανοίξει ή όχι το μαγαζί του, όσο για τους υπαλλήλους που θα εργάζονται θα έχουν προσαύξηση 75%.”, είπε.

Όσον αφορά για τις κατηγορίες ότι φοβήθηκε την Τρόικα ο κ. Γιακουμάτος τόνισε πως, “Ο νόμος της ελληνικής Βουλής ψηφίστηκε  στις 7/4 και είχε περιθώριο εφαρμογής τριών μηνών. Έτσι στις 7/7 που υπέγραψα την απόφαση εφάρμοσα τον νόμο επειδή επρόκειτο να λήξει”.

Εν συνεχεία, σε ερώτηση που δέχθηκε από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς για το αν έχουν υπάρξει τυχόν δυσκολίες στο διάστημα που βρίσκεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης απάντησε ότι, «Αυτό το διάστημα βρέθηκα μπροστά σε 2 μεγάλες προκλήσεις: 1) Οι λαϊκές αγορές  έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια σε ότι έχει σχέσει με το θέμα τις τιμής των ροδάκινων. Αποφασίσαμε λοιπόν πως δεν θα το πουλήσει κανείς περισσότερο από 1 ευρώ και οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους πωλητές, στο Υπουργείο Γεωργίας και τον στρατό και τα νοσοκομεία. Με τους πωλητές της λαϊκής έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, 2) Χθες βρέθηκε στο υπουργείο η ομοσπονδία των αρτοποιών στους οποίους έδωσα καιρό μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπου θα πρέπει να ζυγίζουν το ψωμί και να αναγράφεται το κιλό πόσο κάνει και τα 350 γραμμάρια πόσο κοστίζουν. Για να παραμείνει ο αρτοποιός δίπλα στον καταναλωτή πρέπει να βοηθήσουμε με φιλικές τιμές. Άρα από την 1 Αυγούστου το χωριάτικο ψωμί θα είναι φθηνότερο στα 0,70 λεπτά το κιλό».

Τέλος τόνισε πως με το θέμα που προέκυψε με το αν τα μαγαζιά του αεροδρομίου θα παραμένουν ανοιχτά τόνισε ότι, “Τα μαγαζιά του αεροδρομίου είναι και το σαββατοκύριακο ανοιχτά. Όμως στα Σπάτα δεν θα ανοίγουν καταστήματα τις Κυριακές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ