Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με θέμα τις απαιτήσεις της Τρόικας

Νέα συνάντηση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Κεντρικό θέμα στη συζήτησή τους θα είναι οι απαιτήσεις της τρόικας, όπως μεταφέρθηκαν σήμερα στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Κυρίως, η άρνηση των δανειστών στα κυβερνητικά σχέδια περί φοροελαφρύνσεων ή η επιμονή τους στη διατήρηση της έκτακτης εισφοράς και στην υλοποίηση των 600 δράσεων που έμειναν σε εκκρεμότητα από τον Απρίλιο – λόγω και των επικείμενων, τότε, ευρωεκλογών.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν ποντάρει το μέλλον της κυβέρνησης συνεργασίας στις «ανάσες» που θα (;) συμφωνηθούν με την τρόικα, καθώς το φθινόπωρο προβλέπεται ιδιαίτερα καυτό.

Κατά τις πληροφορίες, οι δύο πλευρές αναμένεται να επιμείνουν στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματισθεί για το καλοκαίρι ώστε η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί από καλύτερες θέσεις με την τρόικα τις ελαφρύνσεις.

Σ΄αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η κωδικοποίηση των αποτυχημένων «συνταγών» των δανειστών – από τη ρύθμιση για τις δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία (ανταποκρίθηκε το 4% των οφειλετών) ή η επιμονή στον υψηλό ειδικό φόρο στο πετρέλαιο που έφερε «τρύπα» στα έσοδα.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα αναλύσουν και την πολιτική κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά την υπόθεση του δημοψηφίσματος για τη “μικρή ΔΕΗ”.

Αναμένεται να προτάξουν το γεγονός ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις σταμάτησαν εν τη γενέσει τους (έστω και εξαιτίας της πολιτικής επιστράτευσης) και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτασε μέχρι τέλους την προσπάθεια για δημοψήφισμα καθώς δεν κατάφερε να “σύρει” την ελάσσονα αντιπολίτευση πίσω από το δικό του αίτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ