Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ρεκόρ δηλώσεων της τελευταίας στιγμής – Νέα εκκαθαριστικά ύψους 1.433 ευρώ

Με ρεκόρ υποβολής φορολογικών αιτήσεων έκλεισε η χθεσινή μέρα. Πάνω από 270.000 κατέθεσαν χθες, τελευταία μέρα, τις φορολογικές τους δηλώσεις ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 δεν έκαναν την δήλωση.

Το Taxisnet έχει κλείσει και οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε τροποποίηση της δήλωσης τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση θα πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ όσοι φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, θα καταβάλουν έξτρα φόρο έως 2.100 ευρώ. Στην ίδια κατηγορία δεν θα αναγνωρίζονται και οι αποδείξεις των σούπερ μάρκετ.

Η ιστορία είναι διαφορετική για εκείνους που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους καθώς η διαδικασία θα προσχωρήσει κανονικά και αν είναι υπόχρεοι σε επιπλέον φόρο θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση μέχρι και το τέλος Ιουλίου.

Τα πλέον δυσάρεστα νέα έρχονται για περίπου 2,45 εκατομμύρια φορολογούμενους που έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, αμέσως μόλις ολοκλήρωσαν την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν πρόσθετους φόρους 3,5 δισ. Ο μέσος όρος για τον καθένα προκύπτει στα 1.433 ευρώ.

Το ποσό μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου με έκπτωση 1,5%, είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Τα φετινά εκκαθαριστικά δεν θα ταχυδρομηθούν, αλλά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν από τον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Η πληρωμή του φόρου γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ με την «Ταυτότητα Οφειλής».



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ